1) Mutfağınızı sağlıklı besinlerle doldurun.
Sağlıklı beslenmek mutfakta başlar. Taze ve mevsiminde sebze-meyveler alın. Mayıs ayında, taze tüketebileceğimiz birkaç besine göz atalım.
Enginar
- Artık herkes enginarın karaciğer dostu bir sebze olduğunu biliyor.
- Yüksek lif içeriği ile kabızlığı önler.
- Kolesterolü düşürür.
- İdrar söktürücüdür.
***Zeytinyağlısını yapabileceğiniz gibi haşlanmış veya çiğ olarak salatalara da koyabilirsiniz.
- Bitkisel omega-3 kaynağıdır.
- Kalp-damar hastalıklarından korur.
- A ve C vitamini içerir.
***Semizotunun bu faydalarından daha çok yararlanabilmek için, çiğ olarak yoğurtla karıştırıp tüketin.
Çilek
- Bu sevimli ve lezzetli meyve tam bir antioksidan kaynağı.
- Tansiyonu düşürür.
- C vitamininden zengindir.
- Stresi azaltır ve sakinlik verir.
2) Su içmeyi unutmayın.
Metabolizmayı hızlandırmak, bahar yorgunluğundan kurtulmak için günde 1,5-3 litre arası su içmeniz gerekiyor. Bir de suyun cildinizi güzelleştirdiği, toksinleri uzaklaştırdığı göz önüne alınınca vazgeçilmeziniz olmalı.
3) Spor SPOR spor
Artık bahaneleri bir kenara bırakmanın vakti geldi. Harekete geçin. Spor salonuna yazılmak zorunda da değilsiniz. İşe, okula yürüyerek gidip gelin. Evde ip atlayın. Günde 15 dakika ip atlayarak, tüm vücudunuzu çalıştırır ve 150-200 kalori yakabilirsiniz.
Evde uygulayabileceğiniz 30 dakikalık egzersiz programı ------------------------------------------>
4) Günde 8 saat uyku + Stressiz Yaşam
Sağlıklı ve yeterli bir uyku sizi hem mutlu eder hem de kilo verme ve korumada etkilidir.
Yapılan araştırmalara göre, yetersiz uyuyan kadınlarda kalori alımı daha yüksek oluyor.
5) Yağsız Protein tüketin.
Protein tüketiminin kilo verdirdiği bir gerçek. Ama önemli olan sağlıklı zayıflamak olduğu için ölçülü miktarda yağsız protein almak gerekli.
Bunu nasıl yapabilirsiniz bir bakalım:
İdeal vücut ağırlığınız başına 1 gram protein almak gerektiği son çalışmalarda gösteriliyor.
Sağlıklı protein kaynakları:
Kahvaltıda >>>> Az yağlı peynir çeşitleri, yumurta
Ara öğünlerde >>>> Çiğ badem, yağsız süt ve yoğurt veya kefir
Ana öğünlerde >>>> Derisiz tavuk, hindi eti, yağsız kırmızı et, balık ve kurubaklagiller
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder