17 Temmuz 2014 Perşembe

Frankeştayn gıda GDO’lar….


 
Genetiği değiştirilmiş besinler kısaltılmış adıyla  GDO ‘lu besinler  birçok ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de büyük tartışmalara yol açmaktadır.
Genetiği  Değiştirilmiş Organizma (GDO) , bir organizmanın sahip olduğu genetik bilginin bir kısmının başka bir organizmaya aktarılmasıyla elde edilen yeni organizmadır. Tanımından anlaşıldığı gibi doğal bir besin değil yüzde yüz insan eliyle oluşturulmuş yapay bir besin. Başlangıçta çok güzel açlığa çözüm  gibi manidar bir amaçla üretilmek istenmiştir. Ama zamanla yerini ticari kaygıya bırakmıştır.1990 ‘lı yıllardan beri üretilmektedir ama görüldüğü gibi 2014 yılında hala açlığa çare olamamıştır. Diyetisyen ve yaşam koçu Ayşe Tuğba Şengel inceledi…
Peki GDO besinler  yararlı mıdır yoksa zararlı mı?
Genetiği değiştirilmiş ürünler konusunda ülkemizde ve dünyada oluşan bilgi kirliliği sonucu GDO’nun bazı ülkelerde yoğun kullanılması, bazı ülkelerde kısıtlanması çok değişik spekülasyonlara yol açmıştır.
GDO’nun olası yararları nelerdir?
*Üretilen  besinlerin  raf ömrü uzatılabilir ya da tadı artırılabilir.
*Üretilen besinler daha kaliteli ve besleyici özellikte olabilir.
*Genetiği zenginleştirilen besinler  hastalık ve zararlılara karşı daha dayanıklı olabilir. Fakat   araştırmaların sonunda kimyasallara dayanıklı olmadıkları ama doğal bitkilerin genine sıçradıkları gözlemlenmiştir.
*Gen transferi ile daha erken yetişen bitkiler üretilebilir.
*Genleri zenginleştirilip organoleptik özellikleri olan birçok besinler üretilebilir. A vitamini yönünden zengin pirinç üretilerek dünya üzerinde A vitamini eksikliğinden dolayı oluşan görme kaybı olan okul öncesi çocuklarda bu hastalığın önüne geçilebilir.
GDO’nun Olası Zararları nelerdir?
*Üretilen besinler  bireylerde alerjik sonuçlara sebep olabilir. GDO’lu besinleri tükettiğinizde alerjinizi tetikleyebilir ki böyle birkaç  vaka  Brezilya da görülmüştür.
*Antibiyotiklere dirençli istenmeyen özellikte bitkiler oluşabilir. Aktarılmak istenen  gen patojen mikroorganizmalara geçerse eğer ortaya çıkacak enfeksiyonların kontrol alınmasının  zor olması hatta doğaya yayılırsa eğer büyük bir felakete dönüşebileceği riskler arasındadır.
*Doğal bitkilere gen geçişi olursa gen çeşitliliği ve biyoyararlılık zarar görebilir. Bitkilerin doğal yapısının bozulmasıyla gerçek tohum kaybolacaktır.
*Muhtemel yeni virüs ve toksinler oluşabilir.
*Gıda kalitesinde istenmeyen değişiklikler olabilir.
*Doğal tohumlar gen geçişiyle kaybolursa eğer dünyadaki gıda üretimi birkaç büyük şirket tarafından ele geçirilebilir.
*En ciddi endişe ise GDO’lu besinlerin geni insan genine sıçrarsa eğer mutasyon genler oluşabilir. Anomalili doğumlar olaşabilir.
GDO ‘lu Besinler Hangileri
Mısır, soya, pirinç, domates, ayçiçek, pamuk en çok üretilen GDO besinlerdir.
GDO’ların Hukuki Boyutu
Cartegena protokolü ithalatçı ülkelere, bilimsel kanıtları olmasa da sağlık ve çevre risklerine  dayanarak ,GDO ürünleri yasaklama hakkı vermiştir.
Avrupa birliği üye ülkelerinde GDO ürünlerin üretilmesine ve satılmasına izin verilmiş ancak ürünün etiketinde GDO olduğu yazması gerektiği vurgulanmıştır.
Türkiye de 2000 yılında Cartegena protokolünü imzalamıştır. Türkiye de 2009 yılında çıkan TBMM ‘de kabul edilen kararla üretilmesi, piyasaya sürme, işlenmesi depolanması, saklanması, paketlenmesi, ithalat, ihracatı yasaklanmıştır.
GDO hakkında olabildiğince tüketici bilinçlendirilmeli, şeffaf bir şekilde tüm yararlar ve zararların  ortaya konulmalıdır.
En basitinden eğer  tüketilecekse de kesinlikle o besinin GDO olduğu etiketinde yazmalıdır. Fakat doğal besinler varken GDO’lu besinlerle beslenmek sağlığımız açısından çok doğru değildir.
Kaynak: http://sozcu.com.tr/
İlgili Aramalar:

Kardeş Payı Dizisi 1. Bölüm



Metin, Ali, Feyyza. Yok yanlış yazmadık. Koyu Beşiktaşlı emekli mühendis Tahsin Bey efsane üçlüyü yaşatmak için ilk iki çocuğuna Metin ve Ali ismini verir. 3. çocukları kız olunca onun adı da Feyyza oluverir.
Babalarının zoruyla, kollarında bir altın bilezikleri olsun diye, yazları su tesisatçısında çıraklık yapan Metin ile Ali, okuyamayınca gerçekten tesisatçı olup çıkarlar. Ancak onların hamurunda başka bir şeyler vardır.
Feyyza'nın eline bakan, eve para getirmeyen ikili dünyaya barış ve mutluluk getireceklerine inanmaktadırlar. Kimsenin ciddiye almadıkları icatlarının gerçekten çalışıyor olması, hayatlarındaki tüm dengeyi değiştirir..

Turhan bey Metin ve Ali'yi hayata hazırlamak, okulda başarılı olamazlarsa hiç değilse bir meslek öğrenmleri için çocukluklarından itibaren belli işlerde çalışmaları için çırak olarak verir. Ancak Metin ve Ali ne okulda ne de işte başarılı olamazlar. En sonunda bir tesisatçı dükkanı açarlar ve başlarlar kendi kafalarına göre takılmaya. Dükkanda işte çok kendi kafalarına göre icat yapmaya çalışan Metin ve Ali sonunda dünyanın kaderini değiştirecek bir icada imza atarlar ama bu icadın değeri uzun süre kimse tarafından bilinmeyecek.

Feyyza ise babasının göz bebeği olarak büyümüş ve iyi bir işe sahip olmuştur. Halen ailesiyle birlikte yaşayan Feyyza abilerinin ve evin tüm yükünü taşır.

Sıcak ve samimi konusuyla Kardeş Payı izleyicilerden tam not alacak gibi.

Kardeş Payı Dİzisi Oyuncuları
Kardeş payı dizisinin oyuncuları Metin & Ali & Feyyza Dizinin oyuncu kadrosunda yer alan İşler Güçler dizisinin yıldızları Ahmet Kural ve Murat Cemcir icatçı kardeşleri canlandırıyorlar. Behzat Ç. dizisinden tanıdığımız güzel oyuncu Seda Bakan mucitlerin kız kardeşleri rolündedir. Ayrıca yayından kaldırılan Kelime oyunu’nun başarılı sunucusu Ali İhsan Varol‘u bu dizide kötü adam olarak izliyoruz. Tüm oyuncuların listesi ise aşağıdaki gibidir: Ahmet Kural (Metin)  Murat Cemcir (Ali)


Tüm oyuncular Seda Bakan – Feyyza Rıza Akın – Tahsin (Metin, Ali ve Feyyza’nın babası) Ayşe Kökçü - Hamiyet (Metin, Ali ve Feyyza’nın annesi) Ali İhsan Varol – Yiğit (iş adamı) Şinasi Yurtsever – Hilmi İpek Yaylacıoğlu – Eda Berfu Öngören – Şükriye (Ali’nin karısı) Sadık Gürbüz – Şerif Korhan Herduran – Oğuzhan Nazlı Tosunoğlu – Şükriye annesi Fulden Akyürek – Derya Büşra Pekin – konuk oyuncu Ayhan Tas – Turgut Cemil Şahin Tuncay Beyazıt Ahmet Arslan Tarık Bayrak Basri Albayrak Kadir Polatcı Doğukan Manço – konuk oyuncu Dizinin kadrosu Işık şefi: İsmail Akhan Kostüm tasarım: Hale İşsever Sanat yönetmeni: Esra Oral Genel sanat yönetmeni: Dilek Pınarcı Başak Yapım koordinatörü: Fatih Canoğlu Cast direktörü: Tümay Özokur Kurgu yönetmeni: Aykut Yıldırım Müzik: Aytekin Ataş Yardımcı yönetmen: Vedat Uyar Görüntü yönetmeni: Ömer Yılmaz Senaryo: Selçuk Aydemir Uygulayıcı yapımcı: Cem Baydur Proje tasarım: Selçuk Aydemir Genel koodinatör: Nazlı Heptürk Yapımcı: NTC Medya Yapımcı: Mehmet Yiğit Alp Yönetmen: Selçuk Aydemir Kardeş payı dizisi ne zaman başlıyor?








İlgili Aramalar:

Depremden çay kaçırma




Deprem oluyor adamlar çaylarını alıpta kaçıyor, amma keyifçi milletiz :))

16 Temmuz 2014 Çarşamba

En ucuz 0 km otomobiller


Otomobil arıyorsunuz, ucuz olsun, güzel olsun, 0 olsun diyorsanız sizler için araştırdık.
Fiyatlara göre sıralama 33.000 tl den başlayan 0 km araçlar, otomobiller. İşte fiyat sıralaması...
DACIA Yeni Sandero
Tasarımıyla "Ben Buradayım" diyen bir otomobil.
01.Başlangıç Fiyatı : 33.000 TL
 02.Yeni Hyundai i10 Başlangıç Fiyatı : 34.900 TL
 03.Skoda Fabia Kampanyalı Ats Fiyatı: 34.900TL
 04.Fiat Punto: 34.980 başlayan fiyatlarla
 05.Opel Corsa 5 Kapı Başlangıç Fiyatı: 36.856,06


 Sonuç olarak Fiyat aralıklarına göre en ucuz otomobil sıralaması şöyle

1. Dacia en uygun fiyatla 1. oluyor 33.000 TL

2. Hyundai i10 fiyatı 900 tl dacia dan farklı olduğu için 2. sırada yer alıyor 34.900 TL

3. Skoda Fabia ya sayfamızda fiyatının ve tasarımının, renk çeşitliliği güzelliğiyle 3. sırada yer veriyoruz. 34.900 TL

4. Fiyat Punto ise 80TL farkıyla sıralamada 4. oluyor. 34.980

5. Opel Corsa geliyor özellikle bize ilginç gelen tarafı Başlangıç fiyatındaki 06 kuruş olması böylece fiyat olarak 34.980 TL olan fiat Punto ile arasında 1.876,06 TL fiyat farkıyla 5. sırada yer aldı. 36.856,06

Not: 16.07.2014. Tarih itibariyle kendi sitelerinden alınmıştır.

Skoda Fabia' nın renk seçenekleri ilgimizi çekti ...

Renkler


             Antrasit Gri

    Büyülü Siyah + Gümüş Tavan

             Büyülü Siyah

Corrida Kırmızısı + Şeker Beyazı Tavan

          Corrida Kırmızısı

             Gök Mavisi (Özel Renk)

                Gümüş

                Hız Sarısı

           Kapuçino Bej

             Kutup Yeşili

   Ay Beyazı (Metalik)

                Metal Grisi (Metalik)

            Pasifik Mavisi

               Rio Kırmızısı (Metalik)

Ralli Yeşili + Şeker Beyazı Tavan

                Ralli Yeşili

              Denim Mavi (Metalik)

              Şeker Beyazı

Karşılaştırdık



Canım sıkılmış nette gezerken nerden nereye nasıl geldiysem kendimi teknosa' nın sitesinde cep telefonlarına bakarken buldum. Hazır gelmişken 4 cep telefonu karşılaştırayım dedim bu ürünlerde fiyatları arasında markaları arasında büyük fark var bunu neden yaptım ucuz ceptelefonunu alırsam kullanabilirmiyim?

Karşılaştırma yapılan cep telefon ve markaları 
GENERAL MOBILE DISCOVERY 16GB BEYAZ AKILLI TELEFON


Peşin Fiyatı
729.00
Taksitli Fiyatı
81 x 9 = 729 TL KDV Dahil
Artırılabilir Hafıza : 32 GB'a kadar
Bluetooth : Var
Dijital Kamera : Var
EKRAN BOYUTU : 4,7"
Ekran Çözünürlüğü (Piksel) : 720 x 1280
Ekran Tipi : Dokunmatik
Garanti Süresi(Yıl) : 2
İşlemci Hızı (Mhz) : 1.2 GHz Quad Core
İşletim Sistemi : Android
Kamera Çözünürlüğü(Piksel) : 8 MP
Klavye Tipi : Dokunmatik
MARKA : GENERAL MOBİLE
MODEL : DİSCOVERY
Pil : 1800 Li-Ion
Şebeke Frekansı (MHz) : 850 / 900 / 1800 / 1900
3G : Var
Wi-Fi (Kablosuz Bağlantı) : Var
PUSH E-MAIL DESTEĞİ : Var
EDGE : Var
GPS : Var
Dokunmatik Ekran : Var
Hafıza Artıma Kapasitesi : 32 GB'a kadar
Artırılabilir Hafıza : 32 GB'a kadar
-
Dijital Kamera : Var
EKRAN BOYUTU : 4,7"
Ekran Çözünürlüğü (Piksel) : 720 x 1280
Ekran Tipi : Dokunmatik
-
Garanti Süresi(Yıl) : 2
İşlemci Hızı (Mhz) : 1.2 GHz Quad Core
İşletim Sistemi : Android
Kamera Çözünürlüğü(Piksel) : 8 MP
Klavye Tipi : Dokunmatik
-
Wi-Fi (Kablosuz Bağlantı) : Var
PUSH E-MAIL DESTEĞİ : Var
Dokunmatik Ekran : Var
-
Hafıza Artıma Kapasitesi : 32 GB'a kadar
Artırılabilir Hafıza : 32 GB'a kadar
-
Dijital Kamera : Var
EKRAN BOYUTU : 4,7"
Ekran Çözünürlüğü (Piksel) : 720 x 1280
Ekran Tipi : Dokunmatik
Garanti Süresi(Yıl) : 2
İşlemci Hızı (Mhz) : 1.2 GHz Quad Core
İşletim Sistemi : Android
Kamera Çözünürlüğü(Piksel) : 8 MP
Klavye Tipi : Dokunmatik
-
Wi-Fi (Kablosuz Bağlantı) : Var
Dokunmatik Ekran : Var
Hafıza Artıma Kapasitesi : 32 GB'a kadar
-
Dijital Kamera : Var
EKRAN BOYUTU : 4,7"
Ekran Çözünürlüğü (Piksel) : 720 x 1280
Ekran Tipi : Dokunmatik
Garanti Süresi(Yıl) : 2
İşlemci Hızı (Mhz) : 1.2 GHz Quad Core
İşletim Sistemi : Android
Kamera Çözünürlüğü(Piksel) : 8 MP
Klavye Tipi : Dokunmatik
Wi-Fi (Kablosuz Bağlantı) : Var
PUSH E-MAIL DESTEĞİ : Var
Dokunmatik Ekran : Var


SAMSUNG G900FQ GALAXY S5 16GB WHITE AKILLI TELEFON


Peşin Fiyatı
2199.00
Taksitli Fiyatı
244,33 x 9 = 2.199 TL KDV Dahil
Artırılabilir Hafıza : Var
Bluetooth : BT 4.0 BLE
Dijital Kamera : Var
EKRAN BOYUTU : 5,1"
Ekran Çözünürlüğü (Piksel) : 1920 x 1080
Ekran Tipi : Full HD Super AMOLED
Garanti Süresi(Yıl) : 2
İşlemci Hızı (Mhz) : 2.5 GHz Dört Çekirdek
İşletim Sistemi : Android
Kamera Çözünürlüğü(Piksel) : 16 MP
Klavye Tipi : Dokunmatik
MARKA : SAMSUNG
MODEL : G900FQ GALAXY S5
Pil : 2800 mAh
-
3G : Var
Wi-Fi (Kablosuz Bağlantı) : Var
PUSH E-MAIL DESTEĞİ : Var
EDGE : Var
GPS : Var
Dokunmatik Ekran : Var
Hafıza Artıma Kapasitesi : 128 GB' a kadar
Artırılabilir Hafıza : Var
Bellek(MB) : 2 GB RAM
Dijital Kamera : Var
EKRAN BOYUTU : 5,1"
Ekran Çözünürlüğü (Piksel) : 1920 x 1080
Ekran Tipi : Full HD Super AMOLED
GPRS : Var
Garanti Süresi(Yıl) : 2
İşlemci Hızı (Mhz) : 2.5 GHz Dört Çekirdek
İşletim Sistemi : Android
Kamera Çözünürlüğü(Piksel) : 16 MP
Klavye Tipi : Dokunmatik
USB : Var
Wi-Fi (Kablosuz Bağlantı) : Var
PUSH E-MAIL DESTEĞİ : Var
Dokunmatik Ekran : Var
Desteklenen Hafıza Kartı : microSD
Hafıza Artıma Kapasitesi : 128 GB' a kadar
Artırılabilir Hafıza : Var
Bellek(MB) : 2 GB RAM
Dijital Kamera : Var
EKRAN BOYUTU : 5,1"
Ekran Çözünürlüğü (Piksel) : 1920 x 1080
Ekran Tipi : Full HD Super AMOLED
Garanti Süresi(Yıl) : 2
İşlemci Hızı (Mhz) : 2.5 GHz Dört Çekirdek
İşletim Sistemi : Android
Kamera Çözünürlüğü(Piksel) : 16 MP
Klavye Tipi : Dokunmatik
-
Wi-Fi (Kablosuz Bağlantı) : Var
Dokunmatik Ekran : Var
Hafıza Artıma Kapasitesi : 128 GB' a kadar
Bellek(MB) : 2 GB RAM
Dijital Kamera : Var
EKRAN BOYUTU : 5,1"
Ekran Çözünürlüğü (Piksel) : 1920 x 1080
Ekran Tipi : Full HD Super AMOLED
Garanti Süresi(Yıl) : 2
İşlemci Hızı (Mhz) : 2.5 GHz Dört Çekirdek
İşletim Sistemi : Android
Kamera Çözünürlüğü(Piksel) : 16 MP
Klavye Tipi : Dokunmatik
Wi-Fi (Kablosuz Bağlantı) : Var
PUSH E-MAIL DESTEĞİ : Var
Dokunmatik Ekran : Var

Karşılaştırmayı büyük görmek için resimin üstüne tıklayın


CASPER VIA V4 AKILLI TELEFON


Peşin Fiyatı
999.00
Taksitli Fiyatı
111 x 9 = 999 TL KDV Dahil
Artırılabilir Hafıza : Var
Bluetooth : Var
Dijital Kamera : Var
EKRAN BOYUTU : 4.7"
Ekran Çözünürlüğü (Piksel) : 720X1280
Ekran Tipi : Dokunmatik
Garanti Süresi(Yıl) : 2
İşlemci Hızı (Mhz) : 1.5 GHz
İşletim Sistemi : Android
Kamera Çözünürlüğü(Piksel) : 13 MP
Klavye Tipi : Dokunmatik
MARKA : CASPER
MODEL : VIA V4
Pil : 1800 mA
-
3G : Var
Wi-Fi (Kablosuz Bağlantı) : Var
-
-
GPS : Var
Dokunmatik Ekran : Var
Hafıza Artıma Kapasitesi : 32 GB' a Kadar
Artırılabilir Hafıza : Var
Bellek(MB) : 1 GB Ram
Dijital Kamera : Var
EKRAN BOYUTU : 4.7"
Ekran Çözünürlüğü (Piksel) : 720X1280
Ekran Tipi : Dokunmatik
-
Garanti Süresi(Yıl) : 2
İşlemci Hızı (Mhz) : 1.5 GHz
İşletim Sistemi : Android
Kamera Çözünürlüğü(Piksel) : 13 MP
Klavye Tipi : Dokunmatik
USB : Var
Wi-Fi (Kablosuz Bağlantı) : Var
-
Dokunmatik Ekran : Var
-
Hafıza Artıma Kapasitesi : 32 GB' a Kadar
Artırılabilir Hafıza : Var
Bellek(MB) : 1 GB Ram
Dijital Kamera : Var
EKRAN BOYUTU : 4.7"
Ekran Çözünürlüğü (Piksel) : 720X1280
Ekran Tipi : Dokunmatik
Garanti Süresi(Yıl) : 2
İşlemci Hızı (Mhz) : 1.5 GHz
İşletim Sistemi : Android
Kamera Çözünürlüğü(Piksel) : 13 MP
Klavye Tipi : Dokunmatik
Saklama Kapasitesi (Mb) : 16 GB
Wi-Fi (Kablosuz Bağlantı) : Var
Dokunmatik Ekran : Var
Hafıza Artıma Kapasitesi : 32 GB' a Kadar
Bellek(MB) : 1 GB Ram
Dijital Kamera : Var
EKRAN BOYUTU : 4.7"
Ekran Çözünürlüğü (Piksel) : 720X1280
Ekran Tipi : Dokunmatik
Garanti Süresi(Yıl) : 2
İşlemci Hızı (Mhz) : 1.5 GHz
İşletim Sistemi : Android
Kamera Çözünürlüğü(Piksel) : 13 MP
Klavye Tipi : Dokunmatik
Wi-Fi (Kablosuz Bağlantı) : Var
-
Dokunmatik Ekran : Var


HTC ONE MAX SILVER AKILLI TELEFON


Peşin Fiyatı
2299.00
Taksitli Fiyatı
255,44 x 9 = 2.299 TL KDV Dahil
-
Bluetooth : Var
Dijital Kamera : Var
EKRAN BOYUTU : 5,9"
Ekran Çözünürlüğü (Piksel) : 1920 x 1080
Ekran Tipi : Dokunmatik
Garanti Süresi(Yıl) : 2
İşlemci Hızı (Mhz) : 1.7 GHz
İşletim Sistemi : Android
Kamera Çözünürlüğü(Piksel) : HTC UltraPixel Camera
Klavye Tipi : Dokunmatik
MARKA : HTC
MODEL : ONE MAX
Pil : 3300 mAh
-
3G : Var
Wi-Fi (Kablosuz Bağlantı) : Var
PUSH E-MAIL DESTEĞİ : Var
EDGE : Var
GPS : Var
Dokunmatik Ekran : Var
-
-
Bellek(MB) : 2 GB RAM
Dijital Kamera : Var
EKRAN BOYUTU : 5,9"
Ekran Çözünürlüğü (Piksel) : 1920 x 1080
Ekran Tipi : Dokunmatik
GPRS : Var
Garanti Süresi(Yıl) : 2
İşlemci Hızı (Mhz) : 1.7 GHz
İşletim Sistemi : Android
Kamera Çözünürlüğü(Piksel) : HTC UltraPixel Camera
Klavye Tipi : Dokunmatik
USB : Var
Wi-Fi (Kablosuz Bağlantı) : Var
PUSH E-MAIL DESTEĞİ : Var
Dokunmatik Ekran : Var
-
-
-
Bellek(MB) : 2 GB RAM
Dijital Kamera : Var
EKRAN BOYUTU : 5,9"
Ekran Çözünürlüğü (Piksel) : 1920 x 1080
Ekran Tipi : Dokunmatik
Garanti Süresi(Yıl) : 2
İşlemci Hızı (Mhz) : 1.7 GHz
İşletim Sistemi : Android
Kamera Çözünürlüğü(Piksel) : HTC UltraPixel Camera
Klavye Tipi : Dokunmatik
-
Wi-Fi (Kablosuz Bağlantı) : Var
Dokunmatik Ekran : Var
-
Bellek(MB) : 2 GB RAM
Dijital Kamera : Var
EKRAN BOYUTU : 5,9"
Ekran Çözünürlüğü (Piksel) : 1920 x 1080
Ekran Tipi : Dokunmatik
Garanti Süresi(Yıl) : 2
İşlemci Hızı (Mhz) : 1.7 GHz
İşletim Sistemi : Android
Kamera Çözünürlüğü(Piksel) : HTC UltraPixel Camera
Klavye Tipi : Dokunmatik
Wi-Fi (Kablosuz Bağlantı) : Var
PUSH E-MAIL DESTEĞİ : Var
Dokunmatik Ekran : Var


İlgili Aramalar:

Webcamda şov yaparken perde düşerse :)))



Webcamda erkek arkadaşına şov yaparken birden arkasındaki perde düşüyor olanlar oluyor. Siz siz olun webcamda şov yapacaksanız perdeye dikkat edin :)))
İlgili Aramalar: webcamdaki kız, webcamda seks şov yaparken perde düştü, webcamda neler oldu

Soyunma odasına fare girerse :)))



Bir mağazanın bayanların alacakları elbiseleri denedikleri soyunma odasına tamda soyundukları anda büyük bir fare (sıçan) girerse neler olur izleyin. Birde bu olay ülkemizde olsaydı acaba sonucu nasıl olurdu :)))
İlgili Aramalar:

Coca cola, Nutella, Mentos ve prezervatif bu adamı deli etti :)


İlgili Aramalar:Bu adım koka kolayı nutellayı mentos şekeri ve prezarvatifle birşeyler yaptı sonra çılgına döndü sanırsın dünyayı kurtaracak bir buluş bulduda kafayı yedi :))

Arjantin'de keşfedilen 'Dünyanın en büyük dinozoru'


Arjantin'de paleontologlar geçenlerde kayıtlarında büyük dinozora ait fosil keşfetti söylüyorlar. Ömrü boyunca, titanosaur yeni türler 65-ayak-uzun boylu durdu sanılan, daha 130-ayak-uzun, ve 77 ton (155.000 pound) ağırlığında.

"Önceden bilinen dev hayvanların herhangi aşmak bu kemikler, büyüklüğü göz önüne alındığında, yeni dinozor yeryüzünde yürüdü bilinen en büyük hayvan olan," araştırmacılar Dr Jose Luis Carballido ve Dr Diego Pol BBC söyledi .

Onun muazzam uzunluğu genelinde yayılan uzun bir boyun ve kuyruk nispeten küçük bir kafatasına sahip. Koymak bağlamında yeni keşfedilen titanosaur muazzam boyutu , bir T-Rex yaklaşık 7 ton ağırlığındaydı.

Fosiller edildi ilk 2011 yılında yerel bir çiftlik çalışanı tarafından farkedildi ve tam Carballido ve Pol liderliğindeki Paleontoloji Egidio FERUGLIO Müzesi'ne gelen bir ekip tarafından kazılmıştır. Yedi farklı titanosaurs alınan fosiller, varlık olarak tarif edildi "olağanüstü durumda."

"Onun boynuna kadar Ayakta, yaklaşık 20m yüksek - yedi katlı binaya eşittir." Carballido dedi.

Onun ezici boyutuna rağmen, dev titanosaur dinozorların büyük sauropod grubuna ait, yaklaşık 100 milyon yıl önce Kretase Dönemi ormanları ile dolaşım, bir otobur olduğu düşünülmektedir.

"Bu gerçek bir paleontolojik hazinedir," Carbailido bir açıklamada.

Carballido ve Pol yeni keşfedilen türler için bir isim seçerek dedi, araştırmacılar fosillerin tarihi boyutunu değil, aynı zamanda ilk kalıntıları üzerine tökezledi tarım toplumu hem onurlandırmak istiyorum.

"Bu bölge ve keşif hakkında bizi uyardı çiftlik sahipleri hem de ihtişamı ve onuruna açıklayan adında olacak," dediler.

Bu ikinci büyük titanosaur 2014 yılında bulmak oldu. Ocak ayında, Pennsylvania bilim adamlarından oluşan bir ekip Çin'de bir kazı sırasında Yongjinglong datangi ait fosiller ortaya çıkardı.

Carbaillido ve Pol 150 fosiller etobur dahil olmak üzere diğer türler, yakın bulundu söylüyorlar. Onlar alışılmadık yerleştirme dinozorlar olasılığı nedeniyle dehidratasyon veya çamura saplanarak sonra da, bir taslak öldü demektir söylüyorlar.

"Bu iki yarı kamyon, birbiri ardına, ve birlikte ağırlığı fazla 14 Afrikalı fillerin eşdeğer gibi," Carballido dedi. "Böyle boyutları bu hayvanların büyümüş olabilir için ölçüde odak koydu. Gerçek bir paleontolojik bir hazine," diye ekledi.

Twitter'da Eric Pfeiffer (Follow @ ericpfeiffer )
kaynak: http://news.yahoo.com


İlgili Aramalar:

15 Temmuz 2014 Salı

Geleceğin çılgın yolları... Güneş yolu...




Geleceğin çılgın yolları şimdiden yapılmaya başlandı. Güneş yolları' da diyebiliriz aslında çünkü bu yol tüm enerjisini güneşten alıyor.. İşte bilim adamlarının çılgın projesi önümüzdeki yüzyılın yolları..
Bu yollar, kaldırımlar güneş panalleriyle döşeniyor, sadece yollar değil spor alanları, parklar, binaların çatıları, binaların dış cepheleri aklınıza gelen her yer bu panellerle donatılıyor.





İlgili Aramalar:

Cep telefonları videolu karşılaştırmaları





Nokia Lumia 1520
+Çalışma performansı
+Keskin ekran
+Uzun ömürlü pil
+Kamera performansı
−Yüksek fiyat
−Tek elle kullanım zor



HTC One (M8)
+Harika tasarım
+Üstün performans
+Genişletilebilir hafıza
+Etkili Duo kamera
+BoomSound hoparlörler
+Keskin ekran
+Sense 6 arayüzü
−4K video yok
−Su geçirmeme özelliği yok
−Pil çıkartılamıyor


General Mobile Discovery Elite
+Discovery arayüz
+Akıllı fonksiyonlar
+3G RAM
+Full HD ekran
+Yüksek performans
+Kamera özellikleri
−Hafıza genişletilemiyor
−Android 4.2 sürümü
−Güç butonu konumu



LG G2
+Geniş bağlantı seçenekleri
+Optimus arayüzü ve Android 4.2.2
+Dayanıklı pil ömrü
+İnce ekran çerçevesi
+Kamera fonksiyonları
+Güçlü performans
+Büyük Full HD ekran
−MicroSD kart desteği yok



Sony Xperia Z2
+Suya karşı dayanıklı
+4G, kablosuz AC, NFC ve geniş microSD desteği
+Keskin ve parlak ekran
+Güçlü pil ömrü
+Kamera
+Sony arabirimi ile Android 4.4 deneyimi
−Ekran yansıması



Samsung Galaxy S5
+Yeni TouchWiz arayüz ve 4.4 Android
+Su geçirmez gövde
+Pil ömrü çok iyi
+Parlak ve keskin AMOLED ekran
+Geniş bağlantı desteği
+Kamera özellikleri
+Güçlü performans
−Plastik gövde
−Parmak izi tarayıcı geliştirilmeli
−Kamera açılış süresi

Kaynak: http://www.chip.com.tr/ sitesinden yararlanılmıştır.


LG G3 detaylı video ön inceleme: Tasarım, donanım, testler, oyun ve dahası...
İŞTE LG NİN AMİRAL GEMİSİ FIRTINA GİBİ GELDİ... LG G3 ÖZELLİKLERİ VİDEOLU KARŞILAŞTIRMA



Kaynak: http://www.donanimhaber.com/Artırılabilir Hafıza Var
Bellek(MB) 3GB RAM
 Bluetooth Var
Dijital Kamera Var
EKRAN BOYUTU 5.5"
Ekran Çözünürlüğü (Piksel) 2560 X 1440
Ekran Tipi Quad HD
Garanti Süresi(Yıl) 2
İşlemci Hızı (Mhz) 2.5 GHz
İşletim Sistemi Android 4.4.2
Kamera Çözünürlüğü(Piksel) 13 MP
Klavye Tipi Dokunmatik
MARKA LG MODEL G3

Pil 3.000 mAh
Saklama Kapasitesi (Mb) 32 GB
 USB Var
 3G Var
Wi-Fi (Kablosuz Bağlantı) Var
PUSH E-MAIL DESTEĞİ Var
 EDGE Var
GPS Var
Dokunmatik Ekran Var
Desteklenen Hafıza Kartı Micro SD
Hafıza Artıma Kapasitesi 128 GB'a kadar

Cep telefonu alcağım, acaba hangi cep telefonunu alsam diye kapı kapı gezmeye gerek yok, artılarıyla eksileriyle cep telefonları.

Bu sayfayı hazırlamamdaki sebep uzun zamandır bir cep telefonu almaya karar veremedim, beni cezbedecek bir telefon bulamadım acaba şumu bumu derken buraya sıraladım, SİZCE HANGİSİ....






İlgili Aramalar:

3 Temmuz 2014 Perşembe

Ramazanda Sağlıkla Zayıflayın

Biz diyetisyenlerin açlık diyetleriyle zayıflamayı önermediğini biliyorsunuz. Günlerin uzun olması nedeniyle, bu sene ramazan boyunca uzun süre aç kalınıyor ve verilen kilo da daha çok kas ve su kaybı oluyor.

Önerilerimize dikkat ederek ramazan boyunca kas ve su kaybını önlemeniz,  sağlıklı kilo vermeniz mümkün.

Öncelikle iftarda uzun süre aç kalmış ve yavaşlamış metabolizmanıza yüklenmemeniz gerek.

En önemli noktalardan biri de SU

6 saatlik zaman dilimi içinde en az 2 lt su içmeniz gerekli.

Sahurda ne yemeli ?

* Tok kalabilmek için protein kaynaklarını tüketmenizi öneriyoruz.

Tuzsuz az yağlı peynirler, sebzeli omlet, yulaflı omlet, haşlanmış yumurta..

* Sağlıklı yağlar tüketin.

Ceviz, badem, çörek otu ve keten tohumu vücudun sağlıklı yağ asidi ihtiyacını karşılar.

* Sebze ağırlıklı beslenin.

Sahurda yapılan bol yeşillikli bir salata ya da söğüş midenizi dolduracak ve sizi tok tutacak, aynı zamanda vitamin ve mineral desteği sağlayacaktır.

* Kızartmalardan ve hamur işlerinden uzak durun.

Bunlar hem susuzluğa hem de mide rahatsızlığına neden olur.

* Tam buğdaylı, lifli ekmekler.

Ramazan pidesi yemek istiyorsunuz, biliyoruz. Ama tam tahıllı ekmek tercih ederek, daha uzun süre tok kalırsınız ve sindirim sisteminiz daha fazla çalışır. Pide yerseniz de 1 avuç içini geçmeyin.

* Sıvı tüketin.

Sahurda su, şekersiz çay, yarım yağlı süt, ayran, 1 çay bardağını geçmeyecek kadar taze sıkılmış meyve suyu tüketebilirsiniz.


İftarda ne yemeli?

* Başlangıç yapın.

Orucunuzu hurma ve zeytin ile açın. Bu besinler kan şekerinizi ve sodyum düzeyinizi normal düzeye getirerek, halsizliğinizi ortadan kaldırmaya yardımcı olur.


* Sıvı besinler tüketin.

Ramazanda çorbalar çok daha önemli bir yer alır. Bağırsaklarınızı çalıştırır ve midenizi yatıştırır. Yaz döneminde soğuk çorbaları tercih edebilirsiniz.

* Ana yemek


Çorbanızı içtikten sonra ana yemeğe geçmek için en az 15-20 dakika beklemenizi tavsiye ediyoruz.
Ana yemekleriniz kızartılmış ya da kavrulmuş olmamalı. Az yağ ile pişirilmeli ya da fırın, ızgara yöntemi ile yapılmalı.

Kilo vermek için mutlaka hafif bir ana yemek tercih edin. Yağsız ızgara/fırında et ya da tavuk yanında ise kabak, mantar, biber sote ya da salata tercih edebilirsiniz

* Yoğurt, ayran, cacık tüketin.

Buzlu bir naneli ayran ya da bol dereotlu, naneli bir cacık hem sizi ferahlatır hem de posa alımınıza katkıda bulunur.

* Bağırsaklarınız çalışmıyorsa;

Ramazanda sık karşılaşılan sorunlardan biri de kabızlık. Bağırsaklarınızın düzgün bir şekilde çalışması için, şekersiz kayısı ya da erik kompostosu yapabilirsiniz. Salatalarınıza 1 tatlı kaşığı kadar keten tohumu ve yoğurt ya da çorbalarınıza ekmek hakkınız yerine 2 yemek kaşığı yulaf ekleyebilirsiniz. Ayran yerine kefir içerek de sindirim sisteminizin çalışmasına katkı sağlayabilirsiniz.




Gece öğününde ne yemeli?


İşte tatlıların en çok kaçırıldığı öğün.

İftardan sonra birçok kişi tatlı ihtiyacı duymakta. Çaylar demleniyor ve uzun süre aç kalan bünyenizi tatlı ile ödüllendirmek istiyorsunuz.

Yapmanız gereken ilk adım çubuk tarçınlı açık çay içmelisiniz, bu tatlı isteğinizi biraz bastıracaktır ve çayın yanında k
uru meyveler tercih etmelisiniz.

Yaz mevsiminde olduğumuzdan çok sık olmaması şartıyla sütlü tatlılar ve sade dondurma da tercih edebilirsiniz.

1 Temmuz 2014 Salı

10 Yaşında Bir Çocuğa Sivas’ta Olanları Anlatmak


Geçen gün Konur Sokak’ta yürüyoruz. Her zamanki gibi memleketin kalbi sokakta atıyor. İrili ufaklı kafelerde ince belli etrafında dönen sohbetlerin konularını tahmin etmek çok da zor değil. Sokakta her rengi görmek mümkün. Bu cümbüş içinde insan yaşadığını hissediyor. Sohbete ortak olan hak arayışları ruhları uyandırıyor. İmza kampanyaları, anmalar ve yürüyüşler… 

O sırada kulağımıza çalınan sesle gerçeğe dönüyoruz. Sivas! Unutma, unutturma…


Kaşlarım çatılıyor. Kurumuş kenger ve gelinciklere bakan kuş misali yüzüme bozkırın hüznü düşüyor. Koluma dokunan çocuğun sesi, merakla sorulan bir sorudan çok “sana ne oldu?” dercesine işliyor kalbime. “Halacım, Sivas’ta ne oldu?” Puslu gözlerimdeki nemi dağıtmak için başımı önüme eğerek yürüyorum. Sesim titremesin diye çaba harcıyorum. 10 yaşında bir çocuğa Sivas nasıl anlatılır ki! Metin Altıok’tan mırıldanıyorum..

ben şimdi biraz da
senin için görüyorum;
gökyüzünün parlak,
bakış seken mavisini.
ben şimdi biraz da
senin için duyuyorum;
gecenin o sarsak,
yokuş çıkan ezgisini.
ben şimdi kanayarak
senin için yaşıyorum;
sazan derisi gibi
günlerimi külle soyarak.


Elimi tutuyor ne olduğunu anlamasa da çocuk. Biliyor ki üzerinden onca yıl geçmesine rağmen canım acıyor. Sivas’ta sıra arkadaşımı, türküdaşımı, hayal paylaşanımı yitirdim ben. Bu 10 yaşında bir çocuğa nasıl söylenir ki? 

Belkıs Çakır bugün yaşasaydı 39 yaşında olacaktı. Nasıl bir hayatı olacaktı kim bilir. Belki konuşacaktık yine deli dolu, belki sadece facebook’ta kayıtlı arkadaş listemde yer alacaktı. Ama yaşayacaktı! Onu yaşamdan kopartanlar bugün nerelerde, ne yaşamlar sürüyor… O zihniyet dünyaya hükmetmeye çalışıyor. 


Doğrudur toplumsal olaylar durup dururken, birdenbire ve hiçbir işaret vermeden ortaya çıkmazlar. Sivas’ta öyle oldu. Anlamadığım şey bu topraklarda her zaman bir “ortak düşman”a ihtiyaç durulması. Yoksa birlik ve beraberliğe bu kadar ihtiyaç nasıl duyabiliriz ki? Sivas’ta “ortak düşman” olarak “din düşmanlığı” kullanıldı. Hala kullanılmıyor mu? Gezi’de bunu yaşamadık mı? 

Ortak düşman arayışı bu coğrafyada yaşayanları kamplaştırmadı mı? Neredeyse karşıtlıklar olmadan yaşayamaz hale geldik. Öteki olmak bir prestij haline gelmeye başladı. Bölüne bölüne çoğalmaya devam ediyoruz. 

Evrensel dogmatizm peşine takılıp gidiyoruz. IŞİD ile ilgili haberlere kulak kabartırken bile siyasal İslam’ın katılığı altında eziliyoruz. Hoşgörü ve barış dininin geldiği son nokta içler acısı. Alim olarak geçinenlere insanlığımızı sorgulatacak sorular soruyoruz. “Kızlık zarı olan hayvanları yemek caiz midir?”. “Dolly aşiretinden hayvanları yemek Avrupa’da serbest bırakılmış. Klonlanmış hayvanları yemek caiz midir?” vs., vs., vs… 

İslamlaşmak, insanlaşmak demektir. İnsanları diri diri yakarak, ötekileştirerek, zihni dışlayarak, akla zarar sorular sorarak, insanı caizlerin içine sıkıştırarak ne kadar yaşanabilir. İnsan aklının sınırı yok. Ama sınırın ötesini görmek içinde insanlıktan çıkmaya gerek yok. 

Son söz… Uzağa Giden’ bir dost Belkıs’ın videosunu yollamış (https://www.youtube.com/watch?v=G74U2i1jPIE). Sağ olsun kendisi. İçim titredi izlemeye kıyamadım. Aldım zihnimin en kuytu yerlerindeki anılarla birleştirdim.


Sitem ediyorum o yıllara. Birlikte bir videomuz ve sımsıkı sarıldığımız bir fotoğrafımız olmadığı için. Dostlarınıza sarılın. Çünkü bu coğrafyanın onları sizden, ne zaman, ne şekilde alacağı belli olmuyor.