- Günlük kaloriye ek olarak %17 - 21 arasında ilave şeker tüketenlerde kalp ve damar hastalıklarından ölüm riski %8' in altında tüketenlerden %38 daha yüksek bulunmuştur.
- Şeker ve şekerli içeceklerin düzenli tüketimi de kalp ve damar hastalıklardan ölümlerin artışına neden olmaktadır.
- Sağlığın korunması için Dünya Sağlık Örgütü' nün önerisi; günlük şeker alımı günlük kaloriye ek olarak en fazla %10 ile sınırlandırılmalıdır.
Şekeri hayatınızda sınırlamanıza bir katkı da bizden olsun o zaman :) Resimlerle adım adım kolayca şekersiz supangleyi nasıl yapabiliriz?
Malzemelerimiz; 1 paket şekersiz supangle, 500 ml yağsız süt, 1.5 yemek kaşığı bitkisel tatlandırıcı Üzeri için; 2'şer adet fındık, kaju, badem, antep fıstığı |
Karıştırma kabında 1 paket şekersiz supangle tozunu ve 1.5 yemek kaşığı bitkisel tatlandırıcıyı karıştırın. (Az şekerli; 1.5 yemek kaşığı, Orta şekerli; 3 yemek kaşığı, Şekerli; 4.5 yemek kaşığı) |
Bir tencereye karışımı ve 500 ml sütü ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. |
Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edin. |
Piştikten sonra da ara ara karıştırarak 10 dakika soğutup 4 eşit kaseye bölüştürün. |
Biz süslemek için 2'şer adet antep fıstığı, kaju, badem ve fındığı seçtik. |
Afiyet olsun :) |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder