24 Şubat 2014 Pazartesi

Şekersiz, Sütlü İrmik Tatlısı

Sadece diyabetik olanların değil formunu korumak isteyenlerin de severek tüketecekleri bir tarif.

Malzemeler:


  • 2,5 su bardağı (500 ml) yağsız süt 
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 4 yemek kaşığı toz tatlandırıcı
  •  1/2 paket vanilya
  • İstenilen miktarda ceviz ve tarçın
     İrmik, vanilya ve süt küçük bir tencerede iyice karıştırılıp kısık ateşte hafif katılaşana kadar karıştırılır. Biz kalıp şekline getirmek istediğimiz için irmiği 8 kaşık ekledik. İrmiğin 4 kaşığı yaklaşık 130 kalori olduğunu aklınızda bulundurarak siz de ekleme yapabilirsiniz.
    Ocağın altını kapatmadan önce tatlandırıcıyı ekleyip iyice karıştılır. Küçük 5 tane kaba eşit bir şekilde paylaştırılır ve isteğe göre ceviz ve tarçın eklenir (Cevizin 2 tanesi yaklaşık 50 kaloridir. Biz çok sevdiğimizden 4 adet ekledik). Soğutulur ve bir gece dolapta beklemesi için dolaba konulur.
    Her parça yaklaşık 100 kalori ve inanılmaz lezzetli :) Tabii ki siz irmik ve ceviz miktarını azaltarak porsiyon kalorisini 65 kaloriye kadar düşürebilirsiniz.
    Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder