Malzemeler:
İrmik, vanilya ve süt küçük bir tencerede iyice karıştırılıp kısık ateşte hafif katılaşana kadar karıştırılır. Biz kalıp şekline getirmek istediğimiz için irmiği 8 kaşık ekledik. İrmiğin 4 kaşığı yaklaşık 130 kalori olduğunu aklınızda bulundurarak siz de ekleme yapabilirsiniz.
- 2,5 su bardağı (500 ml) yağsız süt
- 4 yemek kaşığı irmik
- 4 yemek kaşığı toz tatlandırıcı
- 1/2 paket vanilya
- İstenilen miktarda ceviz ve tarçın
Ocağın altını kapatmadan önce tatlandırıcıyı ekleyip iyice karıştılır. Küçük 5 tane kaba eşit bir şekilde paylaştırılır ve isteğe göre ceviz ve tarçın eklenir (Cevizin 2 tanesi yaklaşık 50 kaloridir. Biz çok sevdiğimizden 4 adet ekledik). Soğutulur ve bir gece dolapta beklemesi için dolaba konulur.
Her parça yaklaşık 100 kalori ve inanılmaz lezzetli :) Tabii ki siz irmik ve ceviz miktarını azaltarak porsiyon kalorisini 65 kaloriye kadar düşürebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder