25 Şubat 2014 Salı

Günün Menüsü: Yeşil Kış ve Fırında Limonlu Piliç



Sebze çorbası: Yeşil Kış (1 kase = 40 kalori)

Malzemeler:



1 adet kabak
1 adet havuç
  2 avuç brokoli 
( isterseniz daha az koyabilirsiniz)
Yarım küçük kereviz
5-6 dal ıspanak
1 çay bardağı bezelye
4-5 dal dereotu
1 çay bardağı yağsız süt
1 adet limon
Baharat
(karabiber, kırmızı biber)
                                                                         

Yapılışı:
  • Kabak, havuç, brokoli, kereviz ve ıspanak sapları doğrayın.
  • Tencerenin içine koyun.
  • 3 su bardağı su koyun.
  • Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Daha sonra blenderdan geçirerek, pişirmeye devam edin.
  • Koyu bir kıvam isterseniz, 1 çay bardağı sütü ekleyin. Çorbanın koyu kıvamda olması sizi daha tok tutacaktır.
  • Şimdi sıra çorbanızın daha da güzel görünmesine geldi. Ispanak yapraklarını ve dereotunu kıyın, bezelye ile birlikte çorbanın içine ilave edin.
  • Kaynayan çorbayı ocaktan alabilirsiniz.
  • İsteğinize göre baharat ekleyin ve limon sıkın.



Fırında Limon ve Köri Soslu Piliç ( 265 kalori )

Malzemeler:

1 adet tavuk butu (derisiz)
2-3 adet mantar
1-2 adet yeşil biber
2-3 adet çeri domates
1 küçük boy patates

Sos için:

2 yemek kaşığı yağsız yoğurt
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı doğal tereyağ
1 silme çay kaşığı köri
1 adet limon kabuğu rendesi

Karabiber
Tuz

Yapılışı:
  • Tavuk butlarını haşlayın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun ve tavukları üzerine dizin.
  • Dililediğiniz patates, biber, mantar ve domatesleri tepsiye yerleştirin.
  • Derin bir kapta sos malzemelerini çırpıcı ile karıştırın. Kıvamı çok koyu olursa su ekleyip inceltebilirsiniz.
  • Hazırladığınız sosu tavukların üzerine dökün.
  • Önceden 250 derecede ısıtılmış fırında 45 dk pişirin.

Afiyet Olsun :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder