Sebze çorbası: Yeşil Kış (1 kase = 40 kalori)
Malzemeler:
1 adet kabak
1 adet havuç
2 avuç brokoli
( isterseniz daha az koyabilirsiniz)
Yarım küçük kereviz
5-6 dal ıspanak
1 çay bardağı bezelye
4-5 dal dereotu
1 çay bardağı yağsız süt
1 adet limon
Baharat
(karabiber, kırmızı biber)
Yapılışı:
- Kabak, havuç, brokoli, kereviz ve ıspanak sapları doğrayın.
- Tencerenin içine koyun.
- 3 su bardağı su koyun.
- Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Daha sonra blenderdan geçirerek, pişirmeye devam edin.
- Koyu bir kıvam isterseniz, 1 çay bardağı sütü ekleyin. Çorbanın koyu kıvamda olması sizi daha tok tutacaktır.
- Şimdi sıra çorbanızın daha da güzel görünmesine geldi. Ispanak yapraklarını ve dereotunu kıyın, bezelye ile birlikte çorbanın içine ilave edin.
- Kaynayan çorbayı ocaktan alabilirsiniz.
- İsteğinize göre baharat ekleyin ve limon sıkın.
Fırında Limon ve Köri Soslu Piliç ( 265 kalori )
Malzemeler:
1 adet tavuk butu (derisiz)
2-3 adet mantar
1-2 adet yeşil biber
2-3 adet çeri domates
1 küçük boy patates
Sos için:
2 yemek kaşığı yağsız yoğurt
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı doğal tereyağ
1 silme çay kaşığı köri
1 adet limon kabuğu rendesi
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
- Tavuk butlarını haşlayın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun ve tavukları üzerine dizin.
- Dililediğiniz patates, biber, mantar ve domatesleri tepsiye yerleştirin.
- Derin bir kapta sos malzemelerini çırpıcı ile karıştırın. Kıvamı çok koyu olursa su ekleyip inceltebilirsiniz.
- Hazırladığınız sosu tavukların üzerine dökün.
- Önceden 250 derecede ısıtılmış fırında 45 dk pişirin.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder