30 Nisan 2014 Çarşamba

BESİNLERLE UYKUSUZLUĞUNUZU ÇÖZÜN

Birçok kişi hayatının bir döneminde uykusuzluk problemi yaşamıştır. Uzun süreli uykusuzluk psikolojik sağlığınızı etkiler, kendinizi yorgun, enerjisiz hisseder ve hatta kilo almaya başlarsınız. Günlük beslenmenize bazı besinleri ekleyerek konforlu bir uyku uyayabilirsiniz.
Öncelikle dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var:

  • Yatağa aç karnına girmeyin.  Gece midenizde kazınma hissetmemek için yatmadan 3 saat önce ufak bir ara öğün yapmalısınız. Bu uykunuzdan olmanızı önleyecektir.
  • Kafein ve alkolden kaçının. Uyarıcı etkileriyle rahat uyumanızı engeller. Yeşil çay, siyah çay, kahve, kola gibi içecekler gözlerinizin tavana dikilmesine neden olabilir.
  • Fazla sıvı tüketmeyin. Uykudan önce içilen fazla miktarda sıvı sizi tuvalete gitmeniz için uykunuzdan edebilir.
  • Ağır ve baharatlı besinlerden kaçının. Midenizi rahatsız ederek uyumanıza engel olabilir.


Bazı besinler içeriğindeki doğal maddelerle sizi rahatlatır, stresi azaltır ve uykuya geçişi kolaylaştırır.

BADEM

       






Badem, içerdiği magnezyum ve sağlıklı proteinler ile uyurken kan şekerinizin dengelenmesini sağlar ve kaslarınızı rahatlatır. 





MUZ







Muz içerdiği 0,011 gr triptofan ile rahat uyku sağlayan besinler arasına girer. Ayrıca potasyum içerdiğinden stres ve yorgunluğu önleyici özelliktedir.

PAPATYA ÇAYI

Evet çaydaki kafeinden kaçınmanız gerekiyor. Ama kafein içermeyen bir çay olan papatya çayı, içeriğindeki doğal özler sayesinde rahatlamanızı sağlar. Çocuklarda bile güvenle kullanılabilir.


SÜT, YOĞURT, AYRAN




Süt ve süt ürünleri triptofan (bu besin ögesinin stres azaltıcı olduğunu biliyoruz) ve aynı zamanda kalsiyum içeriğiyle sinir hücrelerinin stabilizasyonunu sağlar. Rahat ve dengeli bir ruh hali için süt, ayran veya yoğurt tüketin.





YULAF
     

  Gece ara öğününde yulaf ezmesi tüketerek, gece boyunca kan şekerinizi dengede tutarak acıkmaları önlersiniz. Yulaf aynı zamanda melatonin seviyesinizi yükselterek uyumaya katkıda bulunur. 


1 bardak laktozsuz süt içine koyduğunuz 2 yemek kaşığı yulaf, yarım muz ve 1 tatlı kaşığı bal uykunuz için ideal bir öğün olacaktır





29 Nisan 2014 Salı

BİZİM FAVORİ BİTKİ ÇAYLARIMIZ

Kilo vermeye çalışırken bize destek olacak ve metabolizmamızı, bağırsaklarımızı çalıştıracak yardımcılarımız var:   BİTKİ ÇAYLARI

Sizlerle danışanlarımıza en çok verdiğimiz favori bitki çaylarını paylaşıyoruz.

1) YEŞİL ÇAY

Elbette birinciliği yeşil çaya verdik. Neden mi?

EGCG içerir. Yani bir tür antioksidan. Bu özelliği ile kansere ve kalp hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir.

Kafein içerir. Ödemi azaltır ve metabolizmanın hızlanmasına katkı sağlar.

Kolesterolü düşür.

2) MATE ÇAYI

İçerdiği matein ile uyarıcı bir etkisi vardır.

Enerji ve zindelik verir. Diyet yaparken buna ihtiyacınız olabilir.

Ödemi atmada faydalıdır.





3) OOLONG ÇAYI

Yarı fermente bir çaydır.

İçerdiği polifenollerle yağ yakımına katkı sağlar.

Kalp sağlığı için faydalıdır.




4) BEYAZ ÇAY

Siyah ve yeşilden sonra beyaz çayla da tanışmanızın vakti geldi.

Metabolizmayı hızlandırma konusunda yeşil çaydan daha etkili.

Araştırmalara göre, yağ depolanmasını azaltıyor.


5) REZENE ÇAYI

Sindirim sorunlarına birebir.

Gaz şikayeti yaşayanlar günlük programlarına eklemeli.

Özellikle stresli yaşantınızda sizi rahatlatacak bir çay.



6) MELİSA ÇAYI





Depresyon

Uykusuzluk            

Sinir, stres gibi problemleriniz varsa melisayı deneyin




28 Nisan 2014 Pazartesi

Mayıs ayında ne yiyelim, nasıl beslenelim?

Havalar ısındı, artık kilo vermek ya da sağlıklı beslenmek için bir şeyler yapmak istiyorsunuz. Ama nerden başlayacağınızı bilmiyorsunuz. Sizi yaza hazırlayacak birkaç önerimiz var.


1) Mutfağınızı sağlıklı besinlerle doldurun.

Sağlıklı beslenmek mutfakta başlar. Taze ve mevsiminde sebze-meyveler alın. Mayıs ayında, taze tüketebileceğimiz birkaç besine göz atalım.

Enginar


  • Artık herkes enginarın karaciğer dostu bir sebze olduğunu biliyor. 
  • Yüksek lif içeriği ile kabızlığı önler.
  • Kolesterolü düşürür.
  • İdrar söktürücüdür.
***Zeytinyağlısını yapabileceğiniz gibi haşlanmış veya çiğ olarak salatalara da koyabilirsiniz.


               Semizotu


  • Bitkisel omega-3 kaynağıdır.
  • Kalp-damar hastalıklarından korur.
  • A ve C vitamini içerir.


***Semizotunun bu faydalarından daha çok yararlanabilmek için, çiğ olarak yoğurtla karıştırıp tüketin.




Çilek


  • Bu sevimli ve lezzetli meyve tam bir antioksidan kaynağı.
  • Tansiyonu düşürür.
  • C vitamininden zengindir.
  • Stresi azaltır ve sakinlik verir.



2) Su içmeyi unutmayın.

Metabolizmayı hızlandırmak, bahar yorgunluğundan kurtulmak için günde 1,5-3 litre arası su içmeniz gerekiyor. Bir de suyun cildinizi güzelleştirdiği, toksinleri uzaklaştırdığı göz önüne alınınca vazgeçilmeziniz olmalı.





3) Spor SPOR spor

Artık bahaneleri bir kenara bırakmanın vakti geldi. Harekete geçin. Spor salonuna yazılmak zorunda da değilsiniz. İşe, okula yürüyerek gidip gelin. Evde ip atlayın. Günde 15 dakika ip atlayarak, tüm vücudunuzu çalıştırır ve 150-200 kalori yakabilirsiniz. 

Evde uygulayabileceğiniz 30 dakikalık egzersiz programı ------------------------------------------>
       





4) Günde 8 saat uyku + Stressiz Yaşam

Sağlıklı ve yeterli bir uyku sizi hem mutlu eder hem de kilo verme ve korumada etkilidir.

Yapılan araştırmalara göre, yetersiz uyuyan kadınlarda kalori alımı daha yüksek oluyor.






5) Yağsız Protein tüketin.

Protein tüketiminin kilo verdirdiği bir gerçek. Ama önemli olan sağlıklı zayıflamak olduğu için ölçülü miktarda yağsız protein almak gerekli.

Bunu nasıl yapabilirsiniz bir bakalım:

İdeal vücut ağırlığınız başına 1 gram protein almak gerektiği son çalışmalarda gösteriliyor.
Sağlıklı protein kaynakları:

Kahvaltıda      >>>> Az yağlı peynir çeşitleri, yumurta
Ara öğünlerde >>>> Çiğ badem, yağsız süt ve yoğurt veya kefir
Ana öğünlerde >>>> Derisiz tavuk, hindi eti, yağsız kırmızı et, balık ve kurubaklagiller










18 Nisan 2014 Cuma

Gölgedekiler Dizisi 1.Bölüm izle



Gölgedekiler dizisi 17 Nisan Perşembe günü Show TV ekranlarında ilk bölümü yayınlandı. 

  Televizyonda yepyeni bir format! Ekranların en farklı dizi projesi ‘Gölgedekiler’in oyuncu kadrosu ve hikayesi her hafta değişecek!

Dizide her hafta,  2 yeni hikaye yer alacak. Her bölümünde dört yeni oyuncunun yer alacağı dizide, bu hafta Bülent Polat, Suna Sancaktar, Bedir Bedir ve Abdülkerim Algül rol alıyor. Gölgedekiler’de pek çok sürpriz ünlü isim daha yer alacak! Cemal Hünal da o isimlerden biri!

Dizinin konsepti de çok farklı! Bir fantastik gerilim dizisi.

Show TV ekranlarının yeni gözde dizisi ''Gölgedekiler'' dizisi yayınlanacak olan ilk bölümde siz değerli izleyenleri ekranları başına kilitleyecek ve sizlere her bölümde 2 ayrı konuyu işleyerek büyük bir keyif ile ekranları başından ayrılamayacaksınız. Ayrıca ''Gölgedekiler Dizisi'' için çok ummalı bir çalışmanın gerçekleştirdiğini ve bu dizi ile izleyicilerin tam anlamı ile diziye doyacağını sizlere belirtmek istiyoruz. Ayrıca dizimizin bu ilk bölümünü kesinlikle kaçırmamanızı ve ilk bölümde dizimizi kaçırırsanız eğer diğer bölümlerde takibinin çok zor olacağını da siz değerli izleyenlerimize hatırlatmak isteriz. Ayrıca dizimizin ilk bölümünü izledikten hemen sonra fan sitemize gelip dizimiz hakkında görüş paylaşmak için fan sitemizin sağladığı yorum alanı özelliğini kullanabilir ve dizimiz hakkında paylaşımlarınızı yapabilirsiniz. Bu arada siz değerli izleyenleri dizimizin ilk bölüm özetini takip etmeniz açısından ilerleyen günlerde bunu da sizler ile paylaşacağımızı ve sizlere dizimiz hakkında tüm bilgileri detaylı olarak sunacağımızı da bilmenizi isteriz. Lafı fazla uzatmadan sizleri dizimizin ilk bölümü ile baş başa bırakıyoruz. Herkese iyi seyirler dileriz...






İlgili Aramalar: Gölgedekiler dizisi full izle, Gölgedekiler dizisi tamamı, Gölgedekiler dizisi 1. bölüm. Gölgedekiler dizisi 1. kısım. Gölgedekiler dizisi 2. kısım. Gölgedekiler part 1. golgedekiler dizisi, gölgedekiler izle, gölgedekinler film, gölgedekiler yeni dizi oyuncuları, gölgedekiler yeni dizi izle, gölgedekiler oyuncu kadrosu, Golgedekiler film , gölgedekiler dizisi izle, gölgedekiler dizi film, Gölgedekiler 1.Bölüm, Gölgedekiler Canlı izle, :Abdülkerim Algül, Bedir Bedir, Bülent Polat, Gölgedekiler, Gölgedekiler Dizisi, Gölgedekiler Dizisi Bölüm Yorumları, Gölgedekiler Dizisi Çekim Yeri, Gölgedekiler Dizisi Hangi Gün Oynuyor?, Gölgedekiler Dizisi İlk Fragmanı İzle, Gölgedekiler Dizisi Jenerik Müziği, Gölgedekiler Dizisi Kaç Bölüm Yayınlandı?, Gölgedekiler Dizisi Ne Zaman Başlayacak, Gölgedekiler Dizisi Oyuncuları, Gölgedekiler Dizisi Saat Kaçta Başlayacak, Gölgedekiler Dizisi Saat Kaçta Oynuyor, Gölgedekiler Dizisi Şarkısı, Gölgedekiler Dizisi Tekrarı Hangi Gün, Gölgedekiler Dizisi Videosu ve Fragmanı, Gölgedekiler İzle, Gölgedekiler  Özeti, Suna Sancaktar” Gölgedekiler ilk bölüm full izle ...

Dünyanın benzeri bulundu !


  ' Dünya benzeri gezegen' bulundu
Gök bilimciler, Güneş Sistemi dışında bugüne kadar rastlanan ‘en Dünya benzeri’ gezegeni keşfettiklerini açıkladı. Dünya’dan 1.5 kat büyük olan ‘süper-Dünya’, gezegen avcısı Kepler uzay teleskopu tarafından keşfedildi.

Gezegen avcısı Kepler uydusu, bugüne kadar keşfettiği 2 bin 500’ü aşkın gezegene bir yenisini ve belki en önemlisini ekledi. KOI (Kepler’in Merak Konusu) 172.02 adı verilen gezegenin, bulunduğu yıldız sisteminde yaşanabilir bölgede yer aldığı ve sıvı suya sahip olma ihtimalinin bulunduğu belirtildi. Gök bilimciler, Dünya’dan 1.5 kat büyük olan ve bu sebeple ‘süper-Dünya’ olarak tanımlanan gezegenin, okyanuslara da sahip olabileceğini ifade etti.

KOI 172.02 gezegenin keşfi, kısa bir süre önce Samanyolu Galaksisi’nde Dünya büyüklüğünde 17 milyar gezegenin bulunduğunu açıklayan bilim dünyasında büyük heyecan yarattı.

Yıldızından yaklaşık 0.75 AU (astronomik birim) uzaklıkta olan KOI 172.02, yıldızdan gelen ışınların yüzeyinde aşırı sıcaklığa neden olmadığı, böylece sıvı suyun varlığına izin verdiği mesafede yer alıyor. Bu mesafenin kapsadığı alan, gök bilimde ‘Goldilocks Bölgesi’ yani Yaşanabilir Alan olarak biliniyor.

Yıldızının etrafındaki dönüşünü, yani bir yılı 242 günde tamamlayan KOI 172.02, kendisine hayat veren yıldızdan 112 milyon km uzaklıkta yer alıyor. Dünya’nın Güneş arasındaki mesafesi ise 0.98 AU, yani yaklaşık 150 milyon km.

KOI 172.02'nin keşfi, 221'inci Amerikan Astronomi Topluluğu Konferansı'nda, 8 Ocak günü açıklandı. NASA'nın Ames Araştırma Merkezi'nde Kepler projesinde yer alan Natalie Batalha, konuşmasında, 'Yıldızının yaşanabilir bölgesinde bulunan ilk süper-Dünya'yı keşfettiklerini ve keşfin çok heyecan verici olduğunu' söyledi.

Space.com'a konuşan ABD'nin Baltimore eyaletindeki Uzay Teleskopu Bilim Enstitüsü'nden Mario Livio, 'Bu çok önemli bir gelişme... Kesinlikle Dünya dışı yaşam için iyi bir aday' ifadesini kullandı.

KEPLER KEŞİFE DOYMUYOR
Yapılan büyük keşfin ardından ilk akıllara gelen soru, KOI 172.02’nin yaşama ne kadar elverişli olduğu. NASA, yaptığı açıklamada, Kepler’in başarısına değinirken, KOI 172.02 gezegeninin detaylı bir şekilde analiz edilmeye devam edildiğini belirtti.

2009 yılında Uzay’a gönderilen ve Güneş’in yörüngesini bir turunu 371 günde tamamlayan Kepler, hareketi esnasında gökyüzünde bir bölgeye kilitleniyor ve eş zamanlı olarak 150 bin yıldızın parlaklığını gözlemleyebiliyor. Teleskopun merkezinde, 42 tane kamera sensörü sıralanıyor. Bu sensörler, yıldızlarının önünden geçen yıldızları yakalıyor.

NASA, KOI 172.02’nin Dünya dışı yaşamın araştırılmasında önde gelecek kozmik cisimlerden biri olacağını belirtti.

DÜNYA BENZERİ YERLER
Gök bilimciler, Dünya benzeri kozmik cisimleri, evimizdekine benzer yaşam koşulları içeren bir gezegen veya uydu olarak tanımlıyor.

NASA, Dünya benzeri kozmik cisimlerin önemini, ‘Dünya’daki gibi karmaşık yaşam şekline, hatta bir medeniyete sahip olma ihtimali bulunmaları’ olarak ifade ediyor.

Bilim insanları, teorisel olarak, bir gün yabancı gezegenleri yaşama elverişli kılarak (terraforming), başka Dünya’lar oluşturulabileceğine inanıyor.  Çoklu evren teorisi ise Dünya benzeri gezegenlerin bulunduğunu, paralel evrenlerde ise Dünya’nın başka bir versiyonunun var olduğunu öne sürüyor.

NASA, son yıllarda elde edilen bulguların astrobiyoloji ve Dünya dışı yaşam bulmaya yönelik alanlara olan ilgiyi daha da artırdığını ve SETI projesiyle bu arayışa devam ettiklerini belirtti.

Kepler, en son gözlemlerinde 461 Dünya dışı gezegen daha keşfetmiş ve keşif sayısını 2 bin 740’a çıkarmıştı. Bu gezegenlerden sadece dördünün ‘Dünya gibi yaşama olanak verebileceği’ düşünülüyor. KOI 172.02 ise beşinci ve en büyük aday konumunda.

http://www.ntvmsnbc.com/


İlgili Aramalar:

16 Nisan 2014 Çarşamba

Böbrek taşını eriten bitki


  Avrupa´dan gelip yurdumuzda araştırma yapan bitki uzmanları ülkemizi karış karış gezmişler hangi bitkilerin hangi yöremizde yetiştiğini, miktarını, özelliklerini hatta ekonomik değerlerini hesaplayarak istatistiklere geçirmişler. Rahmetli hocam aroma tik bitkiler ve eterik yağlar uzmanı Mahmut Nedim KAŞGÖZ bu yabancı uzmanların bilgi, belge, araştırma ve resimleri ile Prof. Dr. Turhan BAYTOP´un da eserinden istifade ederek güzel yurdumuzun Akdeniz Bölgesi Hatay yöresindeki, İskenderun ve Dörtyol yaylaları ile Akdeniz Bölgesinin ciğeri diye bilinen Rabat ve Musa dağlarının çok zengin bitki deryasının, şifalı bitkilerini ve bu bitkilerin ruhu sayılan eterik yağlardaki iksirleri ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunmuştur.

Rahmetli hocam 80 yaşında olmasına rağmen 50 yaşındaki bir insanın enerjisine sahipti. Adeta bitkilerin dilinden anlayan bir tercüman gibiydi. Kanserden şekere, basurdan tansiyona, sarılıktan kalbe, böbrek taşından menopoza varıncaya kadar kendisine müracaat eden insanlardan hiçbir menfaat beklemeden yardım eden bir Osmanlı Beyefendisiydi. Birkaç sene sürekli beraber olduğumuz rahmetli hocam Mahmut Nedim KAŞGÖZ’den görerek ve dinleyerek öğrenip kaydettiğim bu bilgileri
benimle beraber mezara gitmesin diye 17 yıldır ilgi duyanlara aktarmaya çalışıyorum. Ancak değerli dost ve arkadaşlarımın ısrarı üzerine unutmamak için tuttuğum notlardan bir kısmını temize çekerek emekli olmadan önce son görev yerim olan İzmir Orman Bölge Müdürlüğündeki gayretli arkadaşlarıma aktarmak amacıyla, işitme, gözlem ve müşahedeye dayalı kısıtlı bilgileri
yazma cüretinde bulundum. Yazıda geçen teknik terimlerin ilmi ve tarihi bilgilerin tümü hocama aittir. Hata, noksan ve kusurlar ise bana aittir. Eğer bu basit karalamalardan bir şifa ve hayır görürseniz dua ediniz o zaman beni mutlu, hocamın ruhunu da ŞAD etmiş olursunuz.

Halit DAŞIRAN
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü
Araştırmacı



BÖBREK TAŞI VE TAVŞAN MEMESİ
Çeşitli sebeplerle böbrekte oluşan taşlar bazen kum tanesi kadar
küçük bazen de yumurta kadar büyük olabilir. Ufak kum ve taşlar böbrekten
kolaylıkla çıkabilir ama büyükler şiddetli ağrılara, terleme ve kusmalara
sebep olur. İdrarın rengi bulanıktır. Göğsün ön kısmında kaburgaların
altında ani kıvrandırıcı ağrılar hissedilir.


Böbrek taşlarını düşürmek için öncelikle ve özellikle böbrek
iltihabının antibiyotikle kurutulması gerekir. Böbrekteki iltihabı iyice kurutup
temizlemeden hangi bitkiyi, hangi ilacı , hangi materyali kullanırsanız
kullanın hiçbir faydası olmadığı gibi taşı düşürmek de mümkün değildir.
(Antibiyotik yerine veya antibiyotikle birlikte hiçbir yan etkisi olmayan kekik
eteriğini kullanmak daha uygundur.)


Böbrek iltihabını kurutmak için hiçbir yan etkisi olmayan kara
kekiğin eterik yağını (Güçlü bir antibiyotiktir.) 7 gün veya 14 gün süre ile
kullanıp tamamen böbreği iltihaptan temizledikten sonra aşağıdaki işlem
uygulanır.
 Kekik eteriğini izah edildiği gibi usulüne uygun olarak kullanınız.
- İltihaptan tamamen temizlenmiş olan böbrekteki taşı düşürmek için
aşağıdaki şifalı bitkiler kullanılır.



TAVŞAN MEMESİ - TAVŞAN TOPUĞU - NOEL ÇİÇEĞİ
(Ruscus aculeatus)
30-90 cm. arasında dikenli,
mersine benzeyen ve tıbbi değeri olan
şifalı bir bitkidir. Orman içlerinde ve
kalkerli arazilerde doğal olarak
yetişir. Yaprakları koyu yeşil ve sivri
uçludur. Eylül – Nisan aylarında açar,
sonbaharda yaprakların üzerinde
kırmızı renkte nohut gibi yuvarlak
meyveleri oluşur. Bu nedenle bitkiye
tavşan memesi denmiştir.


ÖZELLİĞİ: İdrar artırıcı, ateş düşürücü, böbrek taşı ve kumlarını kil gibi
eritme özelliği vardır. Toprak altında kalan ve patatese benzeyen kısmı
kullanılır. ( Bu patatesli kısmı tavşanın topuğuna benzediği için bu ismi
almıştır.)


KULLANILIŞI: 1 kg. tavşan topuğu 3 lt. suda iyice kaynatılır ve 3-4 saat
ayazlatılır. Sonra süzülüp buzdolabında muhafaza edilir. Her gün su yerine aç
ve tok olarak en az 10 bardak kadar içilir. 7 gün ile 20 gün arasında netice
alınır.
İnsan böbreğindeki taşı kil gibi eritip hepsini birden idrarla birlikte
bir çırpıda ağrısız ve sızısız haş diye boşalttığı, dışarı attığı için insanı çok
rahatlatır. (Defalarca denenmiştir.)
Not: Böbrek ve mesane iltihapları antibiyotikle iyice kurutulup
temizlenmeden bu tertip kullanılmaz.


kaynak: http://bitkiselhaber.com

İlgili Aramalar:

15 Nisan 2014 Salı

Doktorlar kulağın içindekine inanamadı!


 Tıp New England Journalde yayınlanan videoyu üstte izleye bilirsiniz .

Kulağında kurtcuk gören doktorlar şaşkın
Tayvan' da bir kadının kulak ağrılarının nedeni doktorları şok etti.  Kadının şiddetli ağrılarının nedeni kulağına meyve sineği larvasının yaşam bulması çıktı



Bir kadının şiddetli kulak ağrısı tedavi edildi Tayvanlı doktorlar ağrının  kulak kanalına meyve sineği yumurtalırdan çıkan larvaların  kulak içinde yaşamasının neden olduğunu keşfetti.
 48 yaşındaki kadın, işitme cihazını doktorlar çıkardığında, kanlı bir akıntı sol kulağında görüldü "kulak zarına yakın işitsel kanal içinde, zemin üzerinde deri aşınmış."

Taipei Tri-Servis Genel Hastanesi Dr Cheng-Ping Shih söyledi NBC News e-posta yoluyla, bilgi verdi .
 Dr Cheng-Ping Shih NBC News sağlanan ilave bir not, "kulak kanalının içinde hayvanların vakalarının çoğu uçan nesneler ve hamamböcekleri ... Meyve sineğinin kulak kanalına larva bırakması oldukça sıradışı ."



Meyve hastanın kulağına larva sinek. (Tıp New England Journal)
Doktorlar larvayı aldılar bir topikal antibiyotik ile tedavi edilen kadınnın kulağı iki hafta içinde iyileşmiş ve ağrısı gitti.

Haber Charlene Sakoda


Kaynaklar: http://news.yahoo.com / http://www.nejm.org

İlgili Aramalar: kulak kurdu, kulak içinde kurtçuk, kulak içinde kurt, kulakta kurt olurmu ? kulak içinde kurt yaşarmı? 

3 Nisan 2014 Perşembe

EN SEVDİĞİ YİYECEK TUĞLA!


Her gün 3 kilo tuğla ve çamur yiyor!
Hindistan'ın Karnataka kentinde yaşayan Pakkirappa Hunagundi her gün ortalama 3 kilogram toprak, tuğla, biriket ve çamur yiyor


Her gün 3 kilo tuğla ve çamur yiyor!

Pakkirappa Hunagundi’nin annesi özellikle çocukluk döneminde oğlunun evlerinin tuğlalarını yemesi yüzünden epey sıkıntı çektiklerini söylüyor.

The Times of India’nın haberine göre, 30 yaşındaki Pakkirappa Hunagundi 10 yaşından beri, yani tam 20 yıldır çevresinde bulduğu çamur, tuğla ve biriketleri yiyor.

EN SEVDİĞİ YİYECEK TUĞLA!

Hayatında en sevdiği yiyeceğin toprak, çamur, tuğla ve biriket olduğunu söyleyen Pakkirappa Hunagundi, bugüne kadar bu alışkanlığının herhangi bir yan etkisini görmediğini söylüyor.

NORMAL ÖĞÜNLERİ ATLASA DA ÇAMURU MUTLAKA YİYOR

Dişlerinin ve midesinin hala sapasağlam olduğunu belirten Pakkirappa Hunagundi, günlük normal öğünlerini atlasa bile çamur ve tuğla yemeyi hiç ihmal etmediğini belirtiyor.

Pakkirappa Hunagundi’nın hastalığı “Pica” adı verilen ve besin değeri olmayan şeylerin yenmesiyle kendini gösteren hastalığın bir türü olarak niteleniyor.

DHA
VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLA : http://www.posta.com.tr/video/video-izle/?VideoID=16346




kaynak ve devamı için : http://www.posta.com.tr/3Sayfa/HaberDetay/Her-gun-3-kilo-tugla-ve-camur-yiyor-.htm?ArticleID=222951

İlgili Aramalar: