30 Nisan 2014 Çarşamba

BESİNLERLE UYKUSUZLUĞUNUZU ÇÖZÜN

Birçok kişi hayatının bir döneminde uykusuzluk problemi yaşamıştır. Uzun süreli uykusuzluk psikolojik sağlığınızı etkiler, kendinizi yorgun, enerjisiz hisseder ve hatta kilo almaya başlarsınız. Günlük beslenmenize bazı besinleri ekleyerek konforlu bir uyku uyayabilirsiniz.
Öncelikle dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var:

  • Yatağa aç karnına girmeyin.  Gece midenizde kazınma hissetmemek için yatmadan 3 saat önce ufak bir ara öğün yapmalısınız. Bu uykunuzdan olmanızı önleyecektir.
  • Kafein ve alkolden kaçının. Uyarıcı etkileriyle rahat uyumanızı engeller. Yeşil çay, siyah çay, kahve, kola gibi içecekler gözlerinizin tavana dikilmesine neden olabilir.
  • Fazla sıvı tüketmeyin. Uykudan önce içilen fazla miktarda sıvı sizi tuvalete gitmeniz için uykunuzdan edebilir.
  • Ağır ve baharatlı besinlerden kaçının. Midenizi rahatsız ederek uyumanıza engel olabilir.


Bazı besinler içeriğindeki doğal maddelerle sizi rahatlatır, stresi azaltır ve uykuya geçişi kolaylaştırır.

BADEM

       






Badem, içerdiği magnezyum ve sağlıklı proteinler ile uyurken kan şekerinizin dengelenmesini sağlar ve kaslarınızı rahatlatır. 





MUZ







Muz içerdiği 0,011 gr triptofan ile rahat uyku sağlayan besinler arasına girer. Ayrıca potasyum içerdiğinden stres ve yorgunluğu önleyici özelliktedir.

PAPATYA ÇAYI

Evet çaydaki kafeinden kaçınmanız gerekiyor. Ama kafein içermeyen bir çay olan papatya çayı, içeriğindeki doğal özler sayesinde rahatlamanızı sağlar. Çocuklarda bile güvenle kullanılabilir.


SÜT, YOĞURT, AYRAN




Süt ve süt ürünleri triptofan (bu besin ögesinin stres azaltıcı olduğunu biliyoruz) ve aynı zamanda kalsiyum içeriğiyle sinir hücrelerinin stabilizasyonunu sağlar. Rahat ve dengeli bir ruh hali için süt, ayran veya yoğurt tüketin.





YULAF
     

  Gece ara öğününde yulaf ezmesi tüketerek, gece boyunca kan şekerinizi dengede tutarak acıkmaları önlersiniz. Yulaf aynı zamanda melatonin seviyesinizi yükselterek uyumaya katkıda bulunur. 


1 bardak laktozsuz süt içine koyduğunuz 2 yemek kaşığı yulaf, yarım muz ve 1 tatlı kaşığı bal uykunuz için ideal bir öğün olacaktır





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder