5 Haziran 2014 Perşembe

ALIŞVERİŞ GÜNLÜĞÜMÜZ

Sağlıklı beslenebilmek için, dolabınızda sağlıklı besinler bulundurmanız gerekiyor. Yani sağlıklı beslenmenin yolu market alışverişinden geçiyor. Biz de işe burdan başlayalım dedik ve markette hangi ürünleri almanız gerektiği konusunda bir rehber hazırladık.


Markette hangi reyonlara uğramanız, hangi reyonlardan kaçmanız gerektiğini biliyorsunuz :) Ama gözden kaçırdığınız ve size diyetinizde katkısı olacak birçok ürün var.


Güne sağlıklı bir kahvaltıyla başlamak metabolizmanıza yapacağınız en güzel şeydir. Sağlıklı bir kahvaltı oluşturmak için bakın seçeneklerimiz neler..

Kahvaltıda genelde herkesin vazgeçilmezi olan peynir, iyi bir protein ve kalsiyum kaynağı.
1 dilim light beyaz peynir tercih ederek 46 kalori
1 dilim light kaşar peyniri tercih ederek 63 kalori
1 dilim light dil peyniri tercih ederek 66 kalori almış olursunuz.



Ekmek tercihinizi mutlaka tam tahıllı, tam çavdarlı veya yulaflı olanlardan tercih edin. Biz sizin için light tam buğday ekmek seçtik.

1 dilimi 38 kalori içeriyor. Diğer tam buğdayların nerdeyse yarısı.





Zayıflamaya engel olan ve özellikle de bayanların çok sık yaşadığı kansızlığı önlemek için bakın ne bulduk: Organik keçiboynuzu pekmezi

Keçiboynuzu pekmezi bu faydasının yanı sıra alerjik astım, nefes darlığı gibi problemleri gidermede etkili.
Mide gazını giderir ve vitamin-mineral içeriğiyle bağışıklığı kuvvetlendirir.

Kahvaltınıza 1 tatlı kaşığı ekleyebilirsiniz (28 kalori)


Ve likopen kaynağımız cherry domates

Metabolizmanızı hızlandırmak için her gün farklı besinler yemek önemlidir. Bu yüzden klasik kahvaltılardan uzaklaşarak müsli veya yulaf ezmesi gibi pratik kahvaltılar yapabilirsiniz.
Müsli olarak şeker oranı en düşük olanları, tam buğday içerenleri tercih edin ve yağsız sütle tüketin.



Mevsim yaz. Bol bol sebze tüketin. Salatalar ve sebze yemekleri yapın, yağsız protein gruplarından yani yağsız et, tavuk, hindi göğüs ve kurubaklagillerden yararlanın.




Salatanıza 4-5 yemek kaşığı börülce ekleyerek protein değerini arttırabilirsiniz. Börülce yüksek kolesterolü düşürür ve kansızlığı önler.


Maş Fasulyesi, bağırsak düzenleyici ve şeker düşürücüdür. B vitaminlerinden zengindir. Maş fasülyesini mercimek gibi pişirip, piyaz garnitürü, yeşil soğan, maydanoz, salatalık, zeytinyağı ekleyerek servis edebilirsiniz.



Havaların ısınmasıyla soğuk içecekler içme isteğimiz arttı. Fazla kalori ve şeker almadan serinlemek istiyorsanız Light Ice Tea (1 kalori) ve Doğadan Form Soğuk Bitki Çayı (12 kalori) deneyebilirsiniz.




Ve metabolizmanızı hızlandıracak, açlık isteğinizi bastıracak ara öğünler:


Eğer bağırsak problemleri yaşıyorsanız; 1 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu eklenmiş probiyotik yoğurt tüketin. Keten tohumu bitkisel omega-3 içerir ve bağırsaklarınızı çalıştırır. Ara öğünün antioksidan kapasitesini arttırmak için biraz da siyah üzüm çekirdeği eklemekte fayda var.




 Diğer bir ara öğün seçeneği kuruyemişler ve kuru meyveler.
 Mutlaka kavrulmamış kuruyemiş tercih edin; çiğ fındık, çiğ badem, çiğ kaju gibi.. Günlük 10 adeti geçmeyin.
 Kuru meyveler tatlı isteğinizi bastırır, bitki çaylarıyla birlikte iyi bir ikili oluştururlar. Yine miktarlar konusunda dikkatli olmalısınız. 3'er adet kuru kayısı veya erik ya da 1 kuru incir tercih edebilirsiniz.


Form ürünlere de göz atmanızda fayda var, gün geçtikçe yeni ürünler ekleniyor. Son zamanlarda favorimiz eti form kakaolu ve yaban mersinli atıştırmalıklar.


Ara öğün olarak çavdarlı gevrekleri tercih edebilirsiniz. Bu gevrekler yoğun lif içeriyor ve uzun süre tokluk hissi sağlıyor. Üzerine light peynir veya hindi fümeyle ikindi vakti, sizi akşam yemeğine kadar tok tutacaktır.



Tropikal meyveler denilince aklımıza genelde ananas ve mango geliyor. Pepinoyu duymuş muydunuz? Bu güzel meyve şeker hastaları için çok faydalı özellikle de olgunlaşmamış hali. Aynı zamanda kolesterolü düşürüyor, içerdiği vitaminlerle bağışıklığı destekliyor. İdrar söktürücü özelliği var.

Ve ananas.. Diyette önemli yeri var ananasın. Çünkü içerdiği sindirim enzimi olan bromelain sayesinde şişkinliği önlüyor. Hem cildinizi güzelleştirir hem de bedeninizi hafifletir :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder