18 Ağustos 2008 Pazartesi

TÜYSEL MEVZULAR


Kadın milletinin çilesi bitmez sayın okur. Ola ki bir gün biterse, yenisini icat ederler meraklanmayınız.

Hele ki bir ‘istenmeyen tüy’ mevzusu vardır ki, duyan tüm hatun kişilerin kıllarını diken diken eder. Özellikle ve önemle yaz gelip çattı mıydı, ister istemez kurtulmak gerekir kendilerinden. İşte bunu düşünerek ben ve sevgili günlüğüm araştırdık, soruşturduk, sizin için en kıl yöntemleri sıraladık. Bizim de vatandaşa bir hayrımız olsun istedik. Haydi buyurun;

Öteleme Tekniği: Bu teknik, aklı evvel bazı hatun kişilerin, canları yanmadan, üstelik de en ucuz şekilde tüylerden kurtulmak için geliştirdikleri bir tekniktir. Uygulaması son derece basittir; Bir piknik tüpü alınır, odanın orta yerinde yakılır. Sonra tüyleri yok edilecek bölge - artık neresiyse - orası ateşe tutulmak suretiyle ötelenir. Buna halk arasında ‘tavuk tekniği’ de deniyor olabilir. Bilemiyoruz, varsayım sadece.

Acemi ötelemecilerin kendini yakma riski yüksek olup, ayrıca etrafa yayılan iğrenç koku belediye ekiplerini, b.k sineklerini ve bilumum haşaratı etrafınıza toplayabileceğinden, bu yöntem tarafımızca önerilmemektedir.

Organik Ağ.da Tekniği: Bu yöntem, gün görmüş, akça pakça, etine dolgun hatunların uzmanlık alanıdır. Ve bu hatunlardan her mahallede en az bir tane vardır. Şeker, limon ve su üçlüsünden yarattıkları o mucize ürünle bir, bilemedin iki saat içinde 9-10 tane hatunu da kendileri gibi akça pakça edip bırakıverirler. Bu hatunlar hayrete ve takdire şayandırlar ve her genç kızın idolüdürler.

Bu doğal yöntem, acemisinin elinde ise aynen şöyle gelişir: Önce tencerede kaynattığın ve kaynadıkça ağda olacağını düşündüğün sıvının rengi kararmaya başlar. Oysa parlak bir altın rengi olması gerekmektedir. Hemen ocaktan alıp mermere dökersin, lakin soğudukça taşlaşan şeyi oradan çıkarmak mümkün olmaz. O zaman hemen bir bıçakla koparabildiklerini bir tabağa toplar ve afiyetle yersin. Günün geri kalanını da tezgahı temizlemek için çeşitli yöntemler icat ederek geçirirsin.

Hazır Ağ.da Tekniği: Bu teknik, bir öncekine göre daha kolay bir yöntemdir. Lakin iki elini ovuşturup, “güzellik böyle bişiii işte” şeklinde sırıtan kızın söylediği kadar da kolay değildir maalesef. Zira o bantlar hiçbir işe yaramamaktadır aslında.

Asıl uygulaması ise şöyledir efenim: Sir veya şeker bazlı bir ağda satın alınır, eve gelinir. Çoluk çombalak, koca, sevgili, evde kim varsa dışarı gönderilir. Malzemeler odanın ve ya banyonun orta yerine serilir. Malzememiz öncelikle ısıtılır ve spatula yardımıyla körolasıca tüylerin üzerine yayılır. Lakin muhtemelen üflemeyi unuttuğunuz için yakar. Hele daha hassas bir yerdeyseniz, çok daha fazla yakar. Sonrasında üzerine malum bezlerden biri kapatılır, iyiiice sıvazlanır, şefkatle okşanır, vakit kazanılır. Şarkı söylenilir, salakça tavana bakılır. Ama heyhat kaçış yoktur. O bez çekilecektir. Çekilir… çekilir… çekilir…

Epi.latör Tekniği: Günümüz moderen teknolojisinin biz hanımların hizmetine sunduğu, süper bir buluştur bu cihaz. Buzlusu, hava püskürteni, masaj yapanı, oynak başlıklısı, kediyi okşayanı, kocayınan aranı düzelteni, ev işi yapanı gibi envai çeşidi mevcuttur.

Reklamlarında çoklukla iki metre boyunda, sütun gibi kızlar oynarlar. Ve bu kızların solaryumlarda karartılmış bir buçuk metrelik bacaklarında, bu esnada asla ve kat’a tüy olmaz. “O halde ne içün epilasyon yaparsıız bre zındıklar?” diye sorası gelir insanın. Bunlar makineyi aşağıdan yukarı bir sürüşte güle oynaşa bütün tüylerinden kurtuluverirler on saniyede.

Oysa işin aslı hiç de öyle değildir ve sen bunu bilmektesindir. “Abartıyorsunuz işte siz. Baksana kız nasıl da çabucak halletti” diyen koca kişisinin bacaklarına e.pilas.yon yapma ve göğüs kıllarını ağ.dayla yoluk yoluk etme isteğiyle yanıp tutuşursun o an. O da bilsin istersin. Öyle yüzünde gülümsemeyle yapılabilecek bir etkinlik değildir bu. Acır kardeşim acır.

Reklamdaki kıza davrandığı gibi narin davranmaz sana, ne makine ne de hayat. Tuttuğu gibi dibinden yoluverir alimallah.

Kılsız, tüysüz günler dileriz efenim. Haydi sağlıcakla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder