25 Kasım 2014 Salı

Kan Gruplarına Göre Diyet Programı

Yıllardır yapılan araştırmalar sonucunda, kan gruplarının sağlık üzerindeki etkileri belirlenmiştir. Bu araştırmalar, zayıflama ve beslenme konuları üzerinde de yapılmıştır. Varılan sonuçlar, kişilerin kan gruplarının, beslenme alışkanlıkları ve kilo alma eğilimleri üzerinde etkili olduğunu göstermiştir.
Bu sebeple, uzmanlar, kişilerin kan gruplarına göre diyet yapmaları halinde, daha hızlı ve sağlıklı kilo verebileceklerini belirtmişlerdir.
0 grubu kan grubuna sahip olan kişiler, yağsız yiyeceklere yönelmelidirler. Kırmızı et, beyaz et ve balık ihmal edilmemelidir. 

Ancak dondurulmuş gıdalardan uzak durulmalıdır. Bu gruptakiler, tahıl, ekmek ve tane olan sebzeleri yok denecek kadar az tüketmelidir. Bu konu, kilo vermelerinde çok etkilidir. Buğday ve buğdaylı gıdalar tüketilmemelidir. 
Bu gruba giren kişilerin metabolizmaları yavaş çalışabilir. Bolca deniz ürünleri, kırmızı et, ıspanak ve iyotlu tuz tüketmeleri iyi olacaktır. 0 grubu kişilerin midelerinde asit oranı olması gerekenden fazla olmaktadır. Bu sebeple et ürünlerini, diğer insanlara göre daha kolay sindirirler. Süt ürünleri metabolizmayı yavaşlattığından ve bu gruptakiler zaten yavaş metabolizmaya sahip olduklarından, süt ürünlerini fazla tüketmemeleri gerekmektedir. 

Sıvı yağlar tercih edilmelidir. A grubu kana sahip olan kişiler, tahıl ve sebzelere ağırlık vermelidirler. Organik besinleri tercih etmeleri, bu grup için iyi olacaktır. Kırmızı et yemeleri, bu kişilere enerji kaybettirir. Zor hazmederler. Bu gruptaki kişilerin vücutlarında et ürünleri yağ olarak depolandığından, fazla kiloya sebep olmaktadır. Süt ve süt ürünleri de bu grup için sakıncalıdır. Mümkün olduğunca az et ve yok denecek kadar az süt ürünü tüketmeleri en iyisi olacaktır. Et yerine balığı koymaları mümkündür.Kilo vermek isteniyorsa, domates, patates ve lahana yenilmemelidir. Bu grup için, havuç, ıspanak ve balkabağı çok yararlıdır. 



Sarımsak bolca tüketilmelidir, çünkü en yararlı olduğu grup A grubudur. Günde 3 öğün meyve tüketilmelidir. Tropikal meyveler bu grup için uygun değildir. B grubu kana sahip olan kişiler, kendileri için uygun olan beslenme türünü benimserlerse, uzun yıllar sağlıklı olarak yaşamaları mümkün olacaktır. 

Bu grup, hayvansal gıdalar ile sebzeleri dengeli bir biçimde almalıdır. Bu kişilere, mısır, buğday ve fındık kilo aldırır. Süt az miktarda tüketilmelidir. Tavuk ve piliçten tamamen uzak durulmalıdır. Beyaz et olarak hindi eti tercih edilebilir. Piliç etinin içerdiği bazı maddeler, B grubu kana sahip kişiler için zararlıdırlar. Ab grubu kan taşıyan kişiler, yemek seçiminde dikkatli olmalıdır. A ve B grubuna dahil olan kişilerin beslenme biçiminin bir karışımı, bu grup için uygun olacaktır. Et ürünleri, bu grupta fazla kiloya sebep olabilir. 
Az ve sık yeme prensibini benimsemeleri gerekir. 
Yoğurt yenilebilir ve et olarak da hindi eti ideal olacaktır. Uzak durulması gereken gıdalardan uzak durulduğu sürece, kan grubuna göre hızlı kilo vermek kolaydır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder