12 Kasım 2014 Çarşamba

İNSÜLİN DİRENCİ SAVAŞÇILARI

İnsülin direnci, insülin hormonunun vücutta fazla salgılanmasıyla kendini gösteren bir durumdur. Bu hormon açlık hormonudur ve vücudunuzda normalden fazla bulunması, sizin sürekli açlık hissetmenize, kilo vermekte zorlanmanıza ve karın çevresinde yağlanmanın artmasına neden olur.

Yapılan araştırmalarda bazı besinlerin insülin duyarlılığını arttırarak, insülin direncini ortadan kaldırmaya yardımcı olduğu görülmüştür. İşte bu mucize besinler:






1. ZERDEÇAL içeriğinde bulunan etken maddesi kurkumin ile yapılan çalışmalarda, Tip 2 diyabetten koruduğu görörülmüştür. Bu baharatı et yemekleri, sebze yemekleri ve çorbalarda kullanabilirsiniz.



2. ÇÖREKOTU ile yapılan çalışmalarda açlık kan glukozu ve insülin direncini azalttığına dair kanıtlar vardır. Ayrıca sağlıklı yağ asitleri içerir.





3. KIRMIZI MEYVELER, öğün sonrası tokluk insülindeki yükselmeyi azalttığı görülmüştür.
Antioksidan içerikleri ile hem kilo kaybını, hem kansere karşı korunma hem de insülin direncinden korunmayı sağlar.





4. ZEYTİN YAPRAĞI, insülin duyarlılığını arttırır. 46 kilolu erkek üzerinde yapılan 12 haftalık bir çalışmada, zeytin yaprağı ekstresi alanların insülin dirençlerinde ortalama %15 azalma görülmüştür.

5. TARÇIN, en popüler baharatlar arasındadır. Tarçının, Tip 2 diyabetiklerde insüline olan cevabı arttırarak, kan şekeri seviyesini dengelediği görülmüştür. Tarçını çay, süt ve yoğurt tüketirken kullanın.


6. ZENCEFİL, açlık kan şekerini %10,5 oranında düşürür. İnsülin duyarlılığını arttırır.
Zencefilin tozunu veya tazesini çorba ve yoğurdunuza ekleyebilirsiniz.

7. SPİRULİNA, bazı çalışmalarda insülin direnci için faydalı olabileceği görülmüştür. Takviye olarak kullanılmakta, bu yüzden kullanım bilgileri için doktorunuza ve diyetisyeninize danışınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder