10 Şubat 2014 Pazartesi

Diyabetik, Şekersiz Supangle

Amerika'da şekerle ilgili yapılan bir araştırmada şekerin kalp ve damar sağlığı üzerine etkileri incelenmiş ve şu sonuçlar açıklanmış;

- Günlük kaloriye ek olarak %17 - 21 arasında ilave şeker tüketenlerde kalp ve damar hastalıklarından ölüm riski %8' in altında tüketenlerden %38 daha yüksek bulunmuştur.

- Şeker ve şekerli içeceklerin düzenli tüketimi de kalp ve damar hastalıklardan ölümlerin artışına neden olmaktadır.

- Sağlığın korunması için Dünya Sağlık Örgütü' nün önerisi; günlük şeker alımı günlük kaloriye ek olarak en fazla %10 ile sınırlandırılmalıdır.

Şekeri hayatınızda sınırlamanıza bir katkı da bizden olsun o zaman :) Resimlerle adım adım kolayca şekersiz supangleyi nasıl yapabiliriz?

Malzemelerimiz; 1 paket şekersiz supangle, 500 ml yağsız süt, 1.5 yemek kaşığı bitkisel tatlandırıcı
Üzeri için; 2'şer adet fındık, kaju, badem, antep fıstığı


Karıştırma kabında 1 paket şekersiz supangle tozunu ve 1.5 yemek kaşığı bitkisel tatlandırıcıyı karıştırın.
(Az şekerli; 1.5 yemek kaşığı, Orta şekerli; 3 yemek kaşığı, Şekerli; 4.5 yemek kaşığı)


Bir tencereye karışımı ve 500 ml sütü ilave edin.
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.


Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edin.


Piştikten sonra da ara ara karıştırarak 10 dakika soğutup 4 eşit kaseye bölüştürün.


Biz süslemek için 2'şer adet antep fıstığı, kaju, badem ve fındığı seçtik.


Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder