4 Şubat 2014 Salı

Diyet Yapamıyorum Diyenler için Altın Öneriler

Tam bir diyet programına hazır değilim, sadece aşırı kalori almamı engelleyebileceğim öneriler olsa? İşte size 5 ufak başlangıç önerisi;

1. Kahvaltı olmadan olmaz! : Kuvvetli bir kahvaltı gün içerisindeki kaçakları ve fazla alınacak kalorileri engeller. Metabolizmayı harekete geçirerek gün boyu daha fazla kalori yakabilmenize olanak sağlar.

2. Tuzu kısıtlayın: Tuz, vücutta su tutulmasına neden olur. Dışarıda yenilen yemeklerin içerisinde fazladan tuz olduğu göz önüne alınıp tuzluklar hayattan çıkarılmalı.

3. Salata malzemelerine, soslarına dikkat: Sağlıklı ürünlerin de kalorileri olduğunu unutmayın. Sağlıklı olsun diye düşünürken içerdiği kaloriye de dikkat etmeniz gerekir. Salata sosları, kurutulmuş meyveler, kuruyemişler, kruton kullanarak salatanın kalorisini arttırırsınız. Bunlar yerine daha düşük kalorisi olan malzemeleri tercih edin; ızgara soğan, domates, mantar gibi.

4. Makarnayı yorgun günlerin yemeği yapmaktan vazgeçin: Kolay hazırlanıyor olduğu gibi kolay kilo aldırdığını da unutmayın. Her 3 kaşık makarnanız en masum ihtimal 70 kalori!

5. Yemek yemeye çorba ve salatayla başlayın: Bunlar mideyi doldurarak aşırı yemek yemenizi engeller. Özellikle uzun süre açlık sonrası hızlı yemek yemenizi, aşırı kalori alımını engeller.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder